Sölvesborg
Redan från starten har Mekonomen i Sölvesborg inte bara servat och fixat bilar, utan även båtar. Ägaren Patrik Börjesson, som själv har ett stort intresse av båtar på fritiden, planerar nu att stadigt utöka verksamheten.

Mekonomen har avsatt en plats i sin inomhusverkstad för att kunna ta emot båtar upp till 30 fot, för service och reparationer. De servar och reparerar alla märken av båtmotorer, både inom- och utombordsmotorer, diesel- eller bensindrivna.
– Vi ser ett behov av den här sortens verksamhet i vårt område, säger Patrik. Till oss kan båtägare med mindre båtar vända sig för att få en fullservice av båten eller vattenskotern och fixa försäkringsskador av olika slag. Vi samarbetar givetvis med alla försäkringsbolag.

Bild2_Foto-Anton-Börjesson_cmykDe arbetar bara med reservdelar av hög kvalitet, både i original och från alternativa leverantörer. På sikt finns det planer att öppna en tillbehörsbutik med till exempel flytvästar, utrustning och reservdelar. Det ska även gå att beställa utombordsmotorer.
– Vi kan erbjuda montering av motorer eller utrustning, till exempel ekolod eller varvräknare, berättar Peter Fridlund, anställd på Mekonomen och själv också båtentusiast.

I verkstaden har de installerat en provkörningsbalja på 2 kubik, där de provkör motorer och även konserverar dem så att de bättre klarar rost och frost. Det finns tankar om att utöka verkstaden med plats till fler båtar.

Till hösten och vintern kan man lämna in sin båtmotor för vinterförvaring. Det är en enkel helhetslösning för kunden, som gör att de sedan kan hämta ut en nyservad båtmotor när våren kommer.

Passa på att serva båten och båtmotorn redan idag, man vet aldrig när det fina vädret kommer och sjön kallar!

Text & Bild: Petra Horning

Föregående artikelUlf Hansen ger sig in i den väldoftande ostbranschen
Nästa artikelTrendiga golv och badrums-miljöer hos Ekonomigolv