Therese Persson, Johanna Heijel och Olivia Jerneholt hälsar alla välkomna in till en inspirerande butik.

Flora Persson har funnits i över 60 år, men det var för 4 år sedan som Therese Persson tog över och de har precis haft 4-års jubileum.

Flora Persson startade i Bromölla 1957 och haft butiker i Olofström och Karlshamn. Idag är det Therese som driver butiken. Therese har gesällbrev i floristyrket. När INFO-Bladet var på besök träffade vi Johanna Heijel med 20-års erfarenhet i yrket. Hon berättar att alla som arbetar här har floristutbildning i olika grad.

– Vi är några stycken som arbetar här och har dessutom lite inhoppare beroende på säsongen.

– Det har blivit en del förändringar här i butiken sedan Therese tog över. För några år sedan renoverade vi om och gjorde allt mycket luftigare och trivsammare. Vi har nyligen fått en dörr på vår baksida så man numera kan gå runt hela butiken i varv via innergården, berättar Johanna.

– För oss är det viktigt att alltid vara behjälpliga med förslag till våra kunder, för att fånga färg och känsla i blomsterarrangemang. Vi är givetvis lyhörda för nyheter och nya influenser och besöker en del mässor för att uppdatera oss. Vi har många färdiga kreationer men kunden kan även själv vara med och sätta sin personliga prägel,
nämner Johanna.

Therese som också var på plats under vårt besök berättar:
– Nu i oktober är det mycket gravutsmyckningar för allahelgona och förberedelse inför vinter och jul.

– Kan även tillägga att vi förmedlar utsmyckningar till gravar, stora som små, till alla närliggande kyrkor. Detta till exempel om man inte hinner eller bor en bit bort.

Johanna och Therese i full gång med kransdekoration.

– Nyligen har vi även hållit i en kranskurs som var fullbokad. En ny julkurs kommer hållas inför första advent och flera datum kan följa beroende på intresset. Man betalar en liten avgift, kommer hit och får en undervisning och skapar sedan sin egen krans i olika material. Det är dessutom socialt och man kan ge varandra inspiration och gemenskap. Är man intresserad av att vara med kontaktar man oss.

– Vi vill även slå ett slag för vår julmarknad den 2:a advent, 7:e december kl 10-15. Erbjudanden i butiken, vi bjuder på grillad korv och glögg. Utställare och försäljare, musikskolan är här och sjunger, tomten kommer på besök och tar julklappslistor från barnen. Vi hoppas på att fler verksamheter i centrum hoppar på idén på att dra folk till Sölvesborgs centrum denna dag, avslutar Therese.

Text & Foto: Daniel Sverkersson

Föregående artikelÅrets UF-företagare är igång!
Nästa artikelGemensam konsert Christianstads Motettkör och Karlshamns Kammarkör