Nora Westrup och Nadja Paulsson från AssemblAid UF blir intervjuade av Jesper Gustafson från Ung företagsamhet.
Årets Kick Off för UF-företagare i Blekinge/Bromölla lockade fler elever och lärare än någonsin, närmare femhundra deltagare lät sig inspireras inför sitt kommande år som unga entreprenörer!
Nora Westrup berättar om sina lärdomar och erfarenheter.

Det var förväntansfulla UF-företagare med stora idéer och möjligheter framför sig som samlades på stadsteatern i Karlshamn den 25 september. Dagen som arrangeras av Ung Företagsamhet bjöd bland annat på en inspirationsföreläsning av Filip Ljungberg som berättar om sin entreprenörskapsresa. Han ville kunna leva på sin dröm och passion – parkour och idag har han lyckats bilda ett framgångsrikt företag. Han berättade hur han, under sin skoltid, aldrig kände att han passade in. Men att många av de svagheter som hans omgivning pekade ut under hans skoltid, idag är hans styrkor i sitt företagande. Han summerade sin föreläsning med budskapet “Allt börjar och slutar med dig själv” och uppmanade eleverna att fundera över vad de verkligen vill och inte lyssna till vad omgivningen tycker och tänker.

Tjejerna Nora Westrup och Nadja Paulsson som föregående läsår var en del av UF-företaget AssemblAid UF tog också plats på scen och berättade om sin ”UF-resa”. Företaget arbetade med att motverka psykisk ohälsa och under sitt UF-år producerade de en informationsfilm som på ett berörande sätt belyste ämnet. Vägen till målet – den färdiga filmen – var långt ifrån spikrak och Nora och Nadja vittnade om flera hinder under resans gång. Det gick dock inte att ta miste på att de var nöjda med det slutliga resultatet – det var två stolta och självsäkra tjejer som berättade sin historia och kom med tips till de närmare 500 gymnasieungdomarna i publiken. Nora beskrev också hur UF-årets erfarenheter hjälpt henne att nå till sitt nuvarande jobb som säljare på Galio of Sweden AB.
Filip Ljungberg inspirerade årets UF-elever.

Dagen avslutades med föreläsaren och humörtränaren Jesper Caron som gav värdefulla råd på hur man kan lyfta sig själv och framförallt våga samt lära sig av de utmaningar man möter. Årets unga företagare kommer med all säkerhet stå inför en rad utmaningar under sitt UF-år och lika säkert kommer de bli mer erfarna individer. Vi önskar dem alla ett varmt lycka till!

Fakta om Ung Företagsamhet:
Ung Företagsamhet är en politiskt obunden, ideell utbildningsorganisation och är en del av den globala organisationen Junior Achievement. Sedan 1980 har vi utbildat gymnasieelever i entreprenörskap genom utbildningen UF-företagande. UF-företagande innebär att gymnasieelever får starta, driva och avveckla ett UF-företag under ett läsår.
Text: Jennifer Stenfelt
Foto: Sabina Kerbavac
Föregående artikelNytt konstverk förgyller Ifö Center
Nästa artikelTrendigt och säsongsbetonat hos Flora Persson