Sölvesborg
Hennings Rökeri slår öppnar för säsongen i Påskveckan, lagom för att man ska hinna handla de viktigaste sakerna på påskbordet hos dem.

Flera veckor innan Påsk är arbetet igång hos Hennings Rökeri. Det gedigna familjeföretaget steker cirka 500 kg sill i veckan. Rökningen är också i full gång och det är idag få rökerier som använder sig av samma manuella, direkta rökning som Hennings Rökeri gör.
– Vårt sätt att röka fisken på är väldigt naturlig och ger den bästa smaken, berättar Maria Knutsson, som driver rökeriet tillsammans med sin man. Vi använder inga tillsatser, bara grovt salt som ger en mer äkta smak.

bild-2-cmykTill många högtider är inlagd sill ett måste, både till påsk, midsommar och jul. I fiskdisken hos Hennings Rökeri finns det en uppsjö av goda inläggningar som passar alla tillfällen, självklart gjorda på plats och endast med de bästa råvarorna. De traditionella smakerna löksill och senapssill samsas sida vid sida med spännande läckerheter som hallonsill, lingonsill och glasmästarsill.
– Vår inläggning Hennings Special är väldigt populär, ler Maria. Receptet är hemligt men den är krämig och passar jättebra till kokt potatis.

På skärtorsdagen finns det chans att äta påskbuffé i restaurangen, givetvis med sill, lax, ägg och andra godsaker. Restaurangen öppnar på helgerna under maj och från och med juni har de öppet även i veckorna.

För att inte missa några trevliga påskerbjudande kan man följa Hennings Rökeri på Facebook!

Text & Bild: Petra Horning

Föregående artikelTrendiga golv och badrums-miljöer hos Ekonomigolv
Nästa artikelNiklas Jeppsson är ny VD hos Holje El