Tina föreläser för intresserade Foto: Susanne Karlsson

Sölvesborg
Vad ska jag ha på mig? Ser detta bra ut? Kan jag ha detta?
Ja många frågor ställs varje dag om kläder, stil och färg för att få på sig kläder som är bra.

Är det så att vi tar till oss en viss stil efter vad andra tycker eller är det för att de passar min kropp. Oavsett vilket så finns det de som kan ge mycket mer information och hjälpa till med allt från att hitta din stil, dina färger och dina kläder till att hjälpa dig att handla och organisera din garderob.

Tina Gårdner, certifierad personal shopping. Foto: Privat

INFO-Bladet besökte Tina Gårdner som driver sitt spännande företag Style by Tina G i Sölvesborg.
Tina, som är utbildad Frisör och Helhetstylist, har även arbetat som yrkeslärare. Efter ett stort antal utbildningar under sina 24 år som verksam inom skönhetsbranschen tog hon steget fullt ut och satsar på en karriär som Bransch certifierad Personal shopper.

Personal shopping är en hel process som inleds med att ta reda på kundens grundstil och kroppens proportioner därefter draperas rätt färgkaraktär fram. Nästa steg är att rensa ur och förnya sin garderob samt att planera garderoben så att det finns kläder i rätt stil som enkelt kan kombineras för fest, vardag och fritid.

Hur påverkar detta arbete din klient?
– I många fall kan det handla om att man blir helt förändrad då man inser att självförtroende och sitt sätt att se på sig själv förändras radikalt. I många fall lyser man upp och då märker omgivningen att något hänt, svarar Tina.
– Självkänslan är viktig i karriären och i mötet med människor. Vi utstrålar vissa saker som andra kan läsa av. Trots att det är utsidan man arbetar med så påverkas alltså vårt inre välbefinnande.

Färganalys på kund. Foto: Privat.

Vilka är dina kunder?
-En typisk kund kan vara de som gått i många år och handlat kläder men inte gillar att ha de på sig när de väl lämnat butiken, eller de som står inför ett viktigt val i livet då som karriär, nytt jobb eller liknande. Att shoppa kan vara oerhört kul, mindre kul om man inte använder kläderna. När man rensat och planerat garderoben samt vet vilken stil och färg man passar i så kan man njuta av shopping. Felköpen blir mycket färre och man vet att kläderna passar med övrigt i garderoben.

Låter detta spännande? Tveka inte att ta kontakt med Tina för ett spännande möte.
Nedan kan du läsa om de olika tjänsterna som Tina tillhandahåller.

Färgkonsultation
Vid färgkonsultationen lägger jag draperingar för att få fram vilken färgkaraktär du är i. Du kommer då att upptäcka vilken fantastisk skillnad de rätta färgerna gör för hur du ser ut och hur du mår. När du speglar din hud, hår och ögon med dina rätta färger slipper du skuggor och fördjupningar i ansiktet. Vilka färger du väljer att bära påverkar inte bara dig, utan också din omgivning.

Stilkonsultation
Vid stilkonsultation får du reda på din personliga grundstil. Vi tar reda på vilket det rätta snittet på kläderna är till just din kropp och hur du med rätt klädmodeller kan visuellt balansera kroppen utifrån vad du vill förstärka eller framhäva.
Du får även kunskap om vilka olika former på mönster, glasögon, frisyr / hår, accessoarer och tyngd på tyg som speglar och framhäver det bästa hos dig.

Garderobsrensning och planering av kompletterande plagg
När det kommer till rensning av din garderob så utgår vi från det vi kom fram till på din färg- och stil-konsultationen.
Vi går igenom det mesta i dina garderober, t.ex. ytterplagg, kläder och smycken. När rensningen är klar planerar vi tillsammans upp vad du behöver komplettera din garderob med. I första hand kollar vi vilka basplagg som behövs men om vi hinner tittar vi även på en del kombinationer som går att göra med de kläderna som du har i din garderob.

Personlig shopping
Jag stakar ut en shopping runda och förbereder med vilka butiker som har de outfits/plagg du behöver. Vi bokar in en heldag tillsammans då vi går ut och du provar de utvalda plaggen. Det innebär kläder, accessoarer och skor som stämmer överens med din personliga stil, färg och snitt.

Gruppstyling
Jag erbjuder även gruppstyling vid till exempel tjejkvällar då jag anpassar efter gruppens behov. Detta är roliga och lärorika tillställningar som passar vid t.ex. möhippa, after work, födelsedag eller om ni bara vill göra något kul tillsammans!

Text: Patrik Lundin

Föregående artikelMajblomman prickig som nyckelpigan!
Nästa artikelBetydelsefulla kvinnor ur Karlshamns historia