Sölvesborg
Grundsjön, sjön som ligger både i Blekinge och Skåne, befinner sig högst upp på Ryssberget och där man kan fiska regnbågslaxar som klubben SFK Regnbågen själva lägger i.

Jörgen Persson, en av de tre “tillsyningsmännen” svarar på några korta intervjufrågor.

Bild5-cmykVad har hänt under senaste “vintertid”?
– Det vi har gjort är att fixat till så mycket som möjligt. Vi har gjort vid stigen från parkeringen till sjön. Nu kan personer med barnvagn eller rullstol ta sig fram mycket enklare. Även parkeringen har vi gjort vid men det största är ju att vi har gjort tre bryggor till sjön som gör att fler kan fiska eller njuta av utsikten samtidigt. För övrigt har vi en maskin som automatiskt röjer och städar undan ogräs och vass.

Vad står SFK för?
– Ja du, här tar många fel på det och tror att det ska vara Sölvesborgs Fiske Klubb eller liknande men det står för Sport Fiske Klubben. SportFiskeKlubben Regnbågen för att vara exakt.

Vad har klubben för planer framöver?
– Det vi har att hoppas på framöver är bekräftelse på mer pengar som vi kommer bygga möjligtvis ytterligare en brygga annars vill vi ha flytbryggor på stället. I Grundsjön finns det tolv stycken bryggor, tre stycken som är nya för i år. En av bryggorna är handikapanpassad. Senaste som hänt på klubben är att i slutet på april var det fisksläpp och cirka 200 kg fisk släpptes ner i sjön. Den 1 maj var det fiskepremiär, och många fiskesugna samsades på bryggorna.

Grundsjön är ett mycket trevligt ställe att ha sin fisketimme och picknick på!

Text: Diosmar Jardinez Cuervo
Bild: Monica Berg

Föregående artikelHos Sölvekulle Handelsträdgård finns allt från blommor till grönsaker
Nästa artikelDet blev en succé – Slaget om Golfkusten