Alla Blekinges åtta golfklubbar har jobbat intensivt med sitt fyra-dagas event med en golftävling, mässa och middag. För så sent som en vecka innan evenemanget var man beredd att dra i nödbromsen – men man bestämde sig för att köra – bära eller brista.

Golf&Resemässa-Statt-Karlskrona-cmyk - KopiaAktörer kring eventet och till golf-tävlingen ställde upp med ett prisbord på 60 000kr och anmälningar till tävlingen kom i sista minuten. Vinnare av ”Slaget” gick till Jens Willander & Joakim Abramsson 88p, två kom Jimmie Åkesson & Thom Gustafsson 84p.

Tredje platsen tog Anna-Lena Nilsson & Magnus Nilsson också med 84p. Ett antal vinnare fick också priser för sin prestation i ”bankombination” – men då det finns regler kring hur stort ett prisbord får vara för amatörer så kommer nu en del av det samarbetspartnerna till golfklubbarna ställt upp med, lämnas tillbaka – om de inte vill efterskänka sina priser för andra utlottningar i samband med att lansera Blekinge som en golfdestination.

Emma Dennisdotter, projektledare för satsningen är mycket nöjd dock.
– Det känns ju tråkigt att vi fick ett så tunt startfält i jämförelse med förra året. Vi alla klubbar tar gemensamt på oss ansvaret för detta, kanske skulle tävlingsformen varit annorlunda? Vi lär oss och ska göra en rejäl utvärdering efter detta. Vi funderar dock på hur många golftävlingar som haft ett prisbord som man fått tacka alla samarbetspartners för – men sedan lämna tillbaka? Lite roligt är det, säger hon och skrattar.

Mässan och middagen vägde dock upp det hela till att bli en storartad succé!  Mässan, som var Blekinges första Golf & Resemässa drog fullt hus hela dagen och det provades klubbor och kläder likväl som golfresor bokades. Patrik Trydefeldt, ansvarig arrangör för golfleverantörerna och mässan, är också mycket nöjd.
– Det finns en än större potential för utveckling. Detta skulle på sikt kunna bli en av de största mässorna i Sverige om mässan kan bli återkommande och utvecklas vidare, säger Patrik.
INFO-Bladet önskar golfklubbarna i Blekinge lycka till med framtida mässor!

Föregående artikelTa en fisketur i Grundsjön!
Nästa artikelFinsk kyrkfest i Olofström