Sölvesborg
Som en äkta, traditionell Handelsträdgård kan Sölvekulle erbjuda ett brett utbud av olika sorters blommor och buskar, och även grönsaker och frukter. Passa på att fylla trädgården med växter nu i vår.

Rolf Nilsson har drivit Sölvekulle Handelsträdgård sedan 1996, men han har hållit på med odling av bland annat tomater sedan 1987. Han har många års erfarenheter i bagaget och trivs med sitt arbete. Med två fast anställda och två säsongsanställda finns det gott om personal som kan hjälpa kunderna med alla handa frågor och ge bra tips.
– Det jag tycker bäst om är att arbetet är så varierande, säger Rolf och ler. Varje år är det nya saker, nya växter som ska planteras och som ska växa upp till vackra blommor eller grönskande plantor till kunderna.

Sölvekulle Handelsträdgård är en gammaldags handelsträdgård. Drivbänkar fulla med gröna växter och blommor i täta rader fyller växthusen och under de varma taken hänger amplarna i lockande rader.
– Just nu är det många som kommer hit för att köpa blommor till trädgården, berättar Rolf. Vid midsommar vänder det och kunderna köper mer grönsaker och bär istället.

Grönsaksboden som finns inne hos Sölvekulle Handelsträdgård är otroligt populär och där kan man köpa bland annat tomat, gurka och bär odlat på Ryssbergets grönskande sluttningar. Sölvekulle Handelsträdgård är en lokal odlare och cirka 90% av varorna de har till försäljning har de odlat själva. Mer närodlat än så blir det inte.
– Populäraste växterna är nog våra amplar, säger Rolf. Och de passar bra både i trädgården eller på terrassen.

Besök Sölvekulle Handelsträdgård och förgyll trädgården med många fina blommor och växter!

Text & Bild: Petra Horning

Föregående artikelFritidshemmens dag i Sölvesborg
Nästa artikelTa en fisketur i Grundsjön!