Stallbyggen
På Stallbyggen träffar ni från vänster Per-Ola, Natalia, Sofie, Regine och Daniel. Foto: Patrik Lundin

SÖLVESBORG
För 43 år sedan startade Sven-Inge Antonsson det som i dag är en framgångssaga och en omtyckt aktör i branschen.

I begynnelsen var det endast stallinredningar och utgödslingar som gällde. De ritades och planerades tillsammans med kunden och så sker än i dag. Det är fortfarande Sven-Inge som håller i ritningar och planering men med hjälp av Per-Ola.

Sedan man byggde nya lokaler i Sölve har man hela tiden utökat sortimentet. Trädgård, smådjur, lantbruk, häst och energi är de grenar man har.
Man byggde till 600 kvadratmeter lokalyta 1994 och då startades också butiksförsäljning av foder sen utökade man butiken ytterligare hösten 2015.

Numera är det Daniel Antonsson som driver företaget med sina anställda. Det var inte alls säkert att jag skulle börja här utan jag hann med en snabb karriär som lärare mm. Men då det skulle startas upp butik fick jag komma hem och på den vägen är det.

Första helgen i april firade Stallbyggen ny-invigning av sin tillbyggda och ombyggda butik med två kunddagar. Det blev ännu en förbättring och nu kunde man lättare exponera sina produkter vilket gör att man kan lagerföra fler sorter och i olika priskategorier. Det blev även en förenkling vad gäller att fylla på butiken med produkter.

-Vi har fått otroligt bra respons sedan tillbyggnaden och renoveringen blev färdig. Det har blivit bättre för kunderna, men också för personalen. Det är helt enkelt en bättre miljö att både shoppa och arbeta i! Vi är noga med att vår personal är kunnig och serviceinriktad, säger Daniel. Tack vare våra utmärkta anställda kan vi erbjuda våra kunder den bästa servicen.
I takt med att sortiment som katt, hund och häst växer ställer det stora krav på kompetens och intresse. Utbildning sker hela tiden med besök från leverantörer samt många besök på mässor. Man säljer även trädgårdsjord och fröer som man kan se växa utanför butiken i Sölve. Regine berättar om hur de har planterat och kunderna kunnat följa utvecklingen i deras lilla växthus till fullskaliga blommor som nu pryder ingången vid butiken.
För lantbrukarna är man en serviceknutpunkt både vad gäller att sälja utsäde, olja, foder mm. Man tar också emot spannmål.

I samarbete med Knutpunkt Sölve kan lantbrukarna transportera spannmålet till lokal lagerplats där lastbilar sedan transporterar vidare till lager. På så vis sparar lantbrukaren mycket tid som kan användas till skördearbetet istället för att köra traktor långa sträckor.
– När vi talar om upptagningsområde för verksamheten så är det hela södra Sverige, berättar Daniel.

God framtid önskar INFO-Bladet.

Text & Bild: Patrik Lundin

Föregående artikelLivet är värt att utforska, tycker Malin
Nästa artikelONB Bygg bygger och växer