Malin Svensson
Malin Svensson, kursledare för Alpha i nyrenoverade Café Exodus i Folkkyrkans lokaler på Danagatan 11 i Sölvesborg, där de trevliga samtalskvällarna kommer att hållas tillsammans med en god bit hemlagad mat. Foto: Tommy Lilja

Sölvesborg
Malin Svensson ler och berättar inspirerande att livet är värt att utforska. För att göra det inbjuder hon till Alphakurs! Men var är det, frågar vi Malin, som är något så spännande som mamma till tvillingar, förskollärare i 15 år och pastor!

– Alpha är en kurs öppen för alla intresserade i att upptäcka vad kristendomen handlar om. Det är en plats där du kan komma och koppla av, äta, dela tankar och utforska meningen med livet.

– Äta?

– Ja, det är ett sätt att umgås. Vi äter gott, vi bjuder på hemlagat, ser på ett kort föredrag och sedan får alla prata. Det är oerhört spännande. Alla frågor och tankar är tillåtna.

– Vem skall gå?

– Främst vänder jag mig till personer som inte är kyrkobesökare, de är jätteintressanta, tycker jag.

– Vilka kommer på den här typen av kurser?

– Folk kommer till kursen av många olika skäl. En del vill undersöka om Gud finns och vissa har frågor de vill diskutera. Många av mina deltagare har aldrig varit i kyrkan. Andra kan ha gått i kyrkan, men känner att de aldrig haft en personlig förståelse av den kristna tron.

– Men tar inte det här mycket tid?

– Nej vi träffas en kväll i veckan under 10 veckor och varje kväll tar ungefär 2 timmar. De flesta tycker det är väldigt trevligt.

– När startar du upp?

– Den 20 september och jag vill verkligen hälsa alla som vill välkomna.

Text & Bild: Tommy Lilja

Föregående artikelButiker med kläder för alla
Nästa artikelStallbyggen i allmänhetens tjänst, i mer än 40 år