ONB Bygg
Det har blivit några flera anställda sen Ola startade för snart nio år sedan. Från vänster ser vi Marcus, Johan, Johan, Daniel, Albin, Ola och Martin. Foto: Patrik Lundin

SÖLVESBORG
Ola Nilsson har drivit sitt företag sedan 2008 men med lång erfarenhet inom byggbranschen, som han började arbeta inom redan 1992.
Företaget har vuxit med 4 personer på ett år och arbeten har blivit större och fler.
– Vi fixar allt från renoveringar till nybyggnationer, säger Ola. Från grund till tak, kan man säga. För oss är det 100 % kvalitet på arbetet, det är verkligen A och O.
ONB Bygg har även goda samarbete med elektriker, målare och rörmokare, som gör att de kan erbjuda sina kunder totalentreprenad som kunderna kan känna sig trygga med.

Nu har vi även en egen murare som kan allt inom mureri och självklart fixar vi då även klinker och kakel i badrum och andra våtutrymme.
Efterfrågan på deras tjänster har ökat och det tycker Ola är extra roligt.
– Nöjda kunder rekommenderar oss vidare, det är det bästa betyget man kan få av sina kunder, ler han.
Ola berättar att han lyssnar in kundens tankar och ideér, omarbetar dessa och presenterar en lösning som är hållbar både ur ekonomiskt perspektiv men framförallt så likt som kunden önskar. Sen hjälper han till med allt från ritning och lov till planering och färdigställande.

För att man ska hinna sysselsätta killarna har det blivit lite mer kontorsarbete och kundbesök men jag arbetar ute på byggen så mycket jag hinner.
INFO-bladet träffade Ola och grabbarna på ett specialbygge.
-Här har vi fått ett uppdrag att totalt bygga om och bygga till ett boningshus. Kunderna har krav på hur det ska göras och då kommer vår kompetens till nytta. Mycket lösningar kräver hårt arbete och specialkompetens. Huset får sig en renovering med tidsenligt stuk och med en inramning av moderna tekniker som golvvärme, fönsterdörrar med högt isoleringsvärde men som liknar äldre och som kan skjutas åt sidan.

Är det något bygge eller renovering som du tycker är extra minnesvärd?
– Vi renoverade fasaden på ett gammalt hus i Hörvik, berättar Ola. Paret som bor där kom med ett foto på hur huset såg ut någon gång på 1800-talet, och utifrån det fotot så återställde vi fasaden till lika fin träpanel som fanns där från början. Det var roligt att arbeta med äldre tekniker och gammalt material, och resultatet blev jättebra.

Ola Nilsson
Ola Nilsson, på plats mitt i ett totalrenoveringsprojekt.

För Ola och hans anställda på ONB Bygg ligger alltid kundens önskemål i fokus. Oavsett om det gäller en renovering eller en nybyggnation är Ola alltid noga med att följa upp arbetet, så att kunderna kan känna sig delaktiga och trygga i sitt val av hantverkare.

Passa på att kontakta Ola och ONB Bygg för alla frågor och funderingar kring renoveringar och nybyggnationer!

Text & Bild: Patrik Lundin

Föregående artikelStallbyggen i allmänhetens tjänst, i mer än 40 år
Nästa artikelFotbollskul i Gualöv