Många kom för att fira den dubbla födelsedagen. Foto: Ingvar Jagestad

Sölvesborg
Den 29 juli firade, Kulturföreningen Borres Vänner, föreningens 3-årsdag och Bror ”Borre” Carlströms 110-årsdag på Kopparsträdets Hembageri. Föreningen har dessutom under juli månad haft Öppet hus i Borremuseet och deltagit på knallemarknaden under Killebom.

Föreningens marknadstält vid Killebom. Foto: Ingvar Jagestad

Med tema från Öppna Huset, som sommar- och militärteckningar, diskuterades fina och trevliga Borre-minnen. Inte minst besökarnas ”referat” från träffar med Borre själv. Mycket av Öppna Husets tema kändes också igen dagen efter på Killeboms marknad med nya möten mellan ”Borrekännare”. Tre aktiviteter som bidragit till att medlemsantalet fortsätter växa i föreningen.

Födelsedagen med dubbelt firande har nu blivit en tradition. Där bjöds på smarriga Borre-bakelser, skapad av Ulrika Johnsson, Kopparsträdets Hembageri. Som grund en chokladbotten med bl.a. tillsatta smaker av arrak och punsch. Borres självporträtt toppar bakelsen och sen tillkommer en yttre dekoration av rostade nötter. Önskas Borrebakelsen, annan tid än födelsedagen, går det alldeles utmärkt att beställa den året runt.

Mumsiga bakelser från Kopparsträdets Hembageri. Foto: Ingvar Jagestad

Närmast i tur för föreningens aktiviteter är en träff i Sankt Nicolai kyrka den 14 september. Ingmar Nilsson guidar om kyrkans unika målningar och inventarier, därefter trakteras kaffe med hembakat bröd i tornrummet.

Text & Bild: Ingvar Jagestad

Föregående artikelVinslövs Brandkår stannar kvar i byn, med nya ansikten
Nästa artikelGlimrande golf på Boa Golfklubb