-Så nära, säger Toivo Sankilampi, vinnare av Närmast Flaggpris. Foto: Ingvar Jagestad

Boa/Olofström
Fredagen den 18 augusti tävlade deltagare från Sölvesborgs Gk, Skyrups Gk, Araslövs Gk och Tomelilla Gk på Boa Gk vid årets femte etapp av Skånska Rundtouren. Även denna gång, som var tredje besöket, visade det sig att banan var i bra kondition med fina fairways och med behagligt mjukt ondulerade greener.

– 18 håls slaggolf stod på programmet med revanschhungriga spelare från tidigare omgångar som var sugna på att tampas med föregående etappers pristagare. Deltagarna bjöd på underhållande och glimrande golf. Några birdies presterades, speciellt på det ”birdievänliga” 11:e hålet par 3. För dagen 98 meter långt med en byig sidovind som försvårade klubbvalet.

Veteranen med sin 9:e säsong på touren, Jan Elmberg Skyrups Gk, tog sin andra etappseger. På Boabanan visade han styrka och stabilitet och kunde hålla hela spelfältet bakom sig i resultatlistan. Jan Elmberg visade tävlingshjärtat och öppnade stabilt första nio hålen. Han avslutade sista nio hålen under hcp. – Det blev en dubbelbogey på 8:e hålet men det störde mig inte. Jag fick en strålande resa in och är nöjd med min insats, kommenterar Jan Elmberg.

Jan Elmberg var inte den ende spelaren som kom hem med prispengar. Även klubbkompisen Per Persson, Skyrups Gk, gjorde bra ifrån sig och knep 2:a platsen. Per Persson gjorde birdie på hål 6, banans svåraste hål, och visade därefter förmågan att spela gediget och hålla ihop spelet hela rundan.

Fr.v. tvåan Per Persson, segraren Jan Elmberg och trean Kay Persson. Foto: Ingvar Jagestad

Kay Persson, Sölvesborgs Gk, var vid sidan av Jan Elmberg och Per Persson med i tätstriden. Kay Persson visade prov på säker och helgjuten golf i början av ronden för att sedan ytterligare höja kvaliteten på inrundan och tog bronsplatsen. Belönades gjorde också Toivo Sankilampi, Skyrups Gk, med två greenfeebiljetter, skänkta av Boa Gk, för närmast flagg på 11:e hålet.

Text & Bild: Ingvar Jagestad

Föregående artikelSommarträffar med Kulturföreningen Borres Vänner
Nästa artikelVinslövs HK står inför en ny säsong 2017-2018