Åke Östergren.

Sölvesborg
Skånska Rundtouren är en underbar tävling. Med sina 17 år på nacken håller denna seniortour en trivsam atmosfär bland deltagarna – årets andra etapp på Vellinge Gk var inget undantag. Med suveränt närspel och genom att fullfölja sin spelplan vann Åke Östergren, Sölvesborgs Gk.

Åke utmanades i första hand av tre deltagare; Börje Fast, Toivo Sankilampi och Bengt Nilsson i nämnda placeringsföljd, samtliga från Skyrups Gk. Hans motståndare var utmanande men Åke visade vem som var dagens bäste och avslutade sista nio hålen med tre par. Fint närspel och birdie på hål 8, ett knepigt par 5 hål med dold green, bidrog också till segern.

Välspelande Åke överraskade på Vellinge Gk – ja, rentav mest sig själv. Åke är boende i Norje och spelar sin sjätte säsong på Skånska Rundtouren, med en andraplats som bäst.
– Golfen tar mycket tid, så i bästa fall spelar jag två gånger i veckan. Ändå förekommer det att jag spelar stabilt och säkert, berättar Åke. Det gick mycket bra på Vellinge Gk, speciellt mitt närspel satt perfekt och jag levde upp till min spelplan att hålla mig på den finklippta delen av banan. Fina fairways bidrog också till att spelet klaffade.

Segern gjorde att Åke avancerade till en andra plats i sammandraget av Skånska Rundtouren. Ytterligare en Sölvesborgsgolfare, Kay Persson, har spelat in sig på topp-tiolistan med en sjunde plats.

Nästa etapp för Skånska Rundtouren spelas på Skyrups Gk, som besöks för nionde gången, en populär spelplats bland deltagarna under de gångna 17 åren.

Text & Bild: Ingvar Jagestad

Föregående artikelLions Club donerar pengar till föreningen ProVitae
Nästa artikelListermacken – en plats att pausa på