Patrik Johansson.

Sölvesborg
Hos Listermacken i Mjällby finner man allt en förbipasserande bilist kan önska sig, från produkter rörande bilen till de vanligaste matvarorna, godis, spel eller varför inte lite god mat på vägen. Den senaste nyheten är att man blir Sölvesborgs enda biluthyrning!

Bild2_cmykPatrik Johansson startade Listermacken för 20 år sedan. Ett tag samarbetade de med Preem men valde att gå sin egen väg. Det beslutet har slagit väl ut, och Listermacken är en mack som kan erbjuda sina kunder det där lilla extra.
– Vi är mycket mer än bara en bensinmack, ler Patrik. Här finns det mesta! Vi är ombud för både Svenska Spel och Posten. Självklart har vi drivmedel och det mesta man kan tänkas behöva till bilen, samt biltvätt och släputhyrning. I butiken har vi en liten närköpsdel med nyttosaker som frukt och mjölk som man lätt kan svänga inom för att handla med sig hem.

Listermacken är kort sagt en modern trafikbutik, där man även kan stanna till för att ta sig en bit mat. Förutom de vanliga korvarna och kaffet kan man i butiken köpa läckra Hlölli-båtar. Satsningen är ny för i år och redan ett populärt val.
– Hlölli är isländsk snabbmat, berättar Patrik. Det isländska brödet, som påminner om en baguett, och Hlölli-såsen är nyckeln. De har goda, traditionella smaker, medan innehållet varieras med allt från sidfläsk och rostbiff till lammkött och kalkon.

Allt lagas givetvis med färska råvaror och tillverkas på plats. Kunden får god och vällagad mat på bara 20-30 sekunder, och kan avnjuta sin måltid i Listermackens välkomnande och ljusa fikahörna.

Extra stolta är man också över nyheten biluthyrning på Listermacken. De drog igång den i mitten på juni och har nu bilar att tillgå för den som behöver hyra ett fordon. Planer finns på att efterhand utöka utbudet efter kundernas behov och önskemål.
– Vi har också börjat ett samarbete med Rasta-koncernen om att bygga hotell och restaurang vid vår mack vid infarten till Sölvesborg, från E22:an, avslöjar Patrik. Etableringen kommer att generera flera nya jobb och det kommer att finnas en bemannad bensinstation där.

INFO-Bladet önskar Patrik Johansson lycka till med satsningarna!

Text & Bild: Petra Horning

Föregående artikelSölvesborgsgolfare segrade på Vellinge Gk
Nästa artikelNytt och fräscht sortiment hos Bogart