Guldmedaljörerna Emma Olsson och Natalia Lundström.

Sölvesborg
Att BK Revansch, årets ungdomsförening i Blekinge, fostrar lovande boxare är känt sen tidigare. Nu slog de till i en av världens största turneringar för ungdomar. Med fin teknik och kämpaglöd blev det två guldmedaljer.

Två unga boxare åkte på ett spännande och tufft uppdrag till Angered Centrum Box Cup, som gick av stapeln i november. De två var Emma Olsson och Natalia Lundström från Boxningsklubben BK Revansch i sällskap med ledarna Tommy Månsson och Felix Lundström. Detta var den 30:e upplagan av tävlingen sedan starten och det är en tuff turnering med över 400 deltagare, från Danmark, England, Irland, Island, Norge och Skottland. Totalt genomfördes 300 matcher i 13 viktklasser under de tre tävlingsdagarna.

Emma Olsson tävlade i 57-kg klassen. Vid finalen stod i motståndarhörnet, Felicia Liljeqvist från Redbergslids BK. Den anrika boxningsklubben som bl.a. fostrat världsmästaren Ingmar Johansson. Felicia Liljeqvist startade optimistiskt med sin avståndsboxning. Emma Olssons fina teknik med raka slag och taktiska upplägg kom sen snabbt till sin rätt. I andra ronden fick Emma ordentlig fart på sin boxning och träffade med flera tunga högerslag. Felicia kom i bryderi och fick ta räkning för att sedan ge upp matchen. Guldet var ett faktum och en meriterande seger för Emma Olsson kunde noteras i tävlingsboken.

Natalia vägde in i 60-kg klassen. I finalen väntade brittiskan Claudia Smith med tidigare internationella erfarenheter. En vass motståndare med lång räckvidd, som försökte hålla Natalia på avstånd med raka slag. Natalia var dock överlägset starkare och pressade sig snart igenom och träffade ihållande bra. Brittiskan tog först en stående räkning men kämpade vidare. Träffades dock åter av några blixtrande slagserier och andra räkningen var ett faktum. Klar seger för Natalia med domarsiffrorna 3-0.

För båda boxarna väntar nya utmaningar framöver. Emma kommer att delta i Svenska ungdoms- och juniormästerskapen 15-17 december i Västerås. Där också klubbkamraterna Sam Svensson och Hasnain Amiry får tampas med de bästa. För Natalias del väntar deltagande i världens största turnering för damer, Golden Girl, som arrangeras i Borås den 2-4 februari 2018.

Text & Bild: Ingvar Jagestad

Fakta Emma Olsson:
Namn: Emma Olsson
Född: 22 februari 2002
Längd: 170 cm
Vikt: 57 kilo
Bor: Sölvesborg
Antal Matcher: 7

Fakta Natalia Lundström:
Namn: Natalia Lundström
Född: 11 maj 1996
Längd: 162 cm
Vikt: 60 kilo
Bor: Mjällby
Antal Matcher: 6

Föregående artikelGolf på Taste Sportsbar – med entusiastiska deltagare
Nästa artikelSätter färg på dina prylar