Niklas VD på Blekinge Lack med skylt bra synlig längs med Tredenborgsvägen.

Sölvesborg
Lack med kvalité fordrar bra lokaler med sprutbox och bra verktyg. Orden kommer från entreprenören bakom Lackeringsföretaget Blekinge Lack.

Blekinge Lack som startade 2011 av Niklas Ekstrand har genom åren vuxit och länge var det osäkert vart de skulle ta vägen efter att de lokalerna som de huserade i skulle användas för annan verksamhet.

Niklas, Enad och Simon.

Man diskuterade länge en nybyggnation och då skulle den innehålla egen verkstad samt ett industrihotell för andra företag. Nu blev planerna ändrade och genom ett tillfälle så blev Mairo’s gamla lokaler på Vävaregatan 13 i Sölvesborg utemot Falkvik lediga. Som det verkar nu blir det minst två företag under samma tak. Blekingelack har en helt nyrenoverad egen lokal.

En extra sprutbox förutom den som man redan har monterat kommer att monteras. Den ena boxen kommer att användas helt för försäkringsskador på bilar som man är certifierade för hos Försäkringsbolagen.

Lokalerna innehåller bland annat en snygg kundmottagning där det bjuds en kopp kaffe till väntande kunder och kontor samt avdelning för färger med speciella utsug och hyllor.

Den nya lackeringsverkstaden med sprutbox i bakgrunden.

En avdelning för blästring står på tur att inredas då man har fått det mesta på plats.

Niklas ser flytten som ett steg mot helt nya möjligheter och det förs mycket samtal med lokala företag om att få lacka och blästra deras produkter.

Man kommer att kunna blästra järnbalkar och smådetaljer allt eftersom de blivit blästrade ombesörjs så klart lackering på plats.

Har du behov av lackering av möbler, luckor, dörrar, båtar, släpar, mc eller bilar mm så kontakta Niklas som kan ombesörja din lackering med bra kvalité.

Text & Bild: Patrik Lundin

Föregående artikelSölvesborgsboxare med guld i nävarna
Nästa artikelLiten och nätt men ändå komplett