Jassin Zina.

Två unga boxare från BK Revansch var uttagna för ett tufft uppdrag i Internationella matcher på Själland. De två var Lukas Dembinskis i 91-kilosklassen och Jassin Zina i 52-kilosklassen.

Regionslandskampen mellan Sydsverige och Själland är ett boxningsarrangemang med anor. Fram till 1990-talet var det en flitigt förekommande tillställning. Därefter paus fram till 2017 då den återupplivades med en gala i Ystad. Nu arrangeras den två gånger per år, varvat länderna emellan. Felix Lundström och Jesper Christiansen från respektive boxningsförbund fördelar landskampen mellan olika klubbar i respektive länder. De tar ut lagen där boxarna matchas med likvärdiga meriter. Sydsveriges boxare kom från Lunds BS, BK Revansch Sölvesborg, BK Viljan, Trelleborgs BK och Ystads BK. Själlands team har koncentrerat uttagningen från Köpenhamnsområdet.

Årets upplaga gick av stapeln i Fredriksbergs Centret norr om Köpenhamn med 9 matcher på programmet. Jassin Zina, BK Revansch, ställdes mot Nicolai Lorentz i inledningsmatchen. Detta var Jassins internationella debut. Det blev en uppgörelse mellan två boxare som hade focus på uppgiften. Dansk kraft mot galanta kontringar från Jassin gav en jämn första rond. En lugn öppning av Jassin i andra ronden stegrades vartefter till hans fördel. Jassin öppnade starkt i rond tre och den raka högern träffade ett flertal gånger. Totalt en jämna match där dansken hade mest ”tumme” med domarna och tog hem segern.

Lukas Dembinskis.

Inför galans sista match i tungvikt ledde Danmark med ointagliga 7-1. Chans då för Lukas Deminskis att reducera förlustsiffrorna. För motståndet stod Ahmed Hassan, med 12 matcher på meritlistan. Lukas som inte matchat alltför flitigt senaste tiden, har ändå genom mycket sparring, hållit liv i matchkänslan. Det blev i många stycken en fartfylld och sevärd tungviktsmatch. Lukas teknik och rytm i boxningen gjorde att han styrde och ställde i ringen. Ahmad avslutade ronden med en tempohöjning, fortsatte med en rivstart i andra ronden, men ”plockades” efterhand ned av Lukas. Hård öppning även i tredje ronden av dansken som dock mattades betänkligt efter Lukas distinkta kontringar. En klar seger med 5-0 för Lukas och ett fint avslut på ”landskampen”.

Text & Bild: Ingvar Jagestad

Föregående artikelElisabeth Melander och JazzAppear på Östra Piren
Nästa artikelSusanne Demåne inspirerar barn på Prästslättsskolan