Anders Bergcrantz.

Elisabeth Melander, som nyligen blivit nominerad till topp tre ”female vocalist” i ”The 40th Annual Jazz Station Awards – The Best Jazz Of 2018”, med gruppen JazzAppear har besökt Karlshamn.

Inge Petersson Lindbäck och Lasse Beijbom.

Elisabeth Melander och JazzAppear spelade den 26:e januari på Östra Piren efter inbjudan av Jazzföreningen Munthe. Detta är deras 362:a konsert och de har hållit på i över 30 år. Sist de spelade i Karlshamn var för över fem år sedan. Gruppen består av Elisabeth Melander, sång, Håkan Rydin, piano, Anders Bergcrantz, trumpet, Inge Petersson Lindbäck, tenorsaxofon, Göran Schelin, kontrabas och Lars ”Lasse” Beijbom, trummor. Tillsammans spelar de jazz, både egna och andras låtar.

En av låtarna som spelades var ”Blue in green” av Miles Davis från 1959. Till denna hade Elisabeth skrivit text vilken var inspirerad av norrsken. Elisabeth är från grunden ifrån Boden i Norrland och inspirerades av att norrskenet grundfärger är just grönt och blått.
Mellan låtarna berättade hon historier om bland annat hur hon träffade de olika medlemmarna i gruppen.

En annan låt som spelades var till exempel ”The voice inside”, som kommer från hennes nya skiva ”Reflections of a voice”.

Text & Bild: Emma Selan

Föregående artikelTrivseldans i Bellevue
Nästa artikelSölvesborgsboxare deltog i ”landskampen” Sydsverige-Själland