Susanne Demåne.

Susanne Demåne har besökt Prästslättsskolan för att få barn att skapa mer.

Att träd och människor hör ihop är vad Demåne talar om i sin föreläsning. Hon vill inspirera barn till att skapa sina egna konstverk och att se sådant som växer och kanske ta inspiration av även det. Detta ska sedan mynna ut i en utsmyckning av Prästslättsskolan som alla barn ska vara en del av. En del av planen är bland annat att ha deras namn med.

– Konst är något man känner och kanske vill dela med andra, berättar Susanne.
Under tiden hon berättar är barnen mycket intresserade och vill fråga saker om konst, men även om henne och hennes djur hon har. ”Hur gammal är dina hästar och vad heter de?”, ”Är det jobbigt att göra skulpturerna?” och ”Hur många hundar har du?” är några av de frågor som kommer upp. Medan hon visar upp filmer med hennes konstverk så utbrister flera av barnen ”wow!”.

I närheten av skolan ligger förskolan Prästslätten vilken har några av Susannes konstverk på gården utanför. Bland annat en röd och en blå hund. Dessa berättar barnen att de har klappat och suttit på.

Hon får även en del roliga frågor, till exempel fick hon frågan om hon hade gjort en av de bilderna som hängde på väggen i klassrummet, men Susanne fick berätta att det faktiskt inte var hon som hade målat Mona Lisa.

Text & Bild: Emma Selan

Föregående artikelSölvesborgsboxare deltog i ”landskampen” Sydsverige-Själland
Nästa artikelGamla bilder på Karlshamns museum