Sölvesborg
Dags att titta på kläder till studenten och skolavslutningar och Schack Matt har fyllt sina galgar med härliga vår- och sommarnyheter i pigga, fräscha färger och trevliga mönster.

Schack Matt är en klädbutik i ständig förändring, där skyltas det om ungefär varannan vecka, för att lyfta fram nyheter och hyllorna fylls ständigt på. Bland vår- och sommarkläderna syns mycket pastell, marint är på frammarsch men även neutrala färger som vitt och svart.

– Kläderna säger mycket om en person, säger Helena Svensson, som tillsammans med Ulrika Karlsson driver butiken. Modet i år riktar sig till många olika stilar. Långa byxor eller korta byxor, långa kjolar eller korta, det finns helt enkelt någonting för alla smaker.
Vårjackorna kom tidigt i år, och den som är på jakt efter kläder till skolavslutning eller student kan stanna till hos Schack Matt. Där finns allt från härliga klänningar till stilrena kostymer.

– Bland barnkläderna har vi fått in Laila Bagges barnklädesmärke, berättar Helena. För barn är det mycket färg som gäller, och kläder som kan användas för både vardag och fest.

På Schack Matt har man märkt ett uppsving av kunder som tar del av Sölvesborgskortets erbjudande, och de tycker att det är ett trevligt sätt att gynna kunderna som vill handla lokalt.

Text: Petra Horning
Bild: Linnea Bengtsson, Fröknegårdskolan

Föregående artikelTotalentreprenad hos Colorama
Nästa artikelNy ägare till Hälsokraft i Sölvesborg