Sölvesborg
I onsdags bjöd Sölvesborgs Bibliotek & Lärcentrum på ett kulturevenemang i Siretorp-Mörbys bygdegård.

Bibliotekarie Marcus Bernhardsson presenterade inför 95 personer litteratur som är skriven om och/eller i bygden. Flera kända som okända böcker presenterades. Utbudet var skiftande och handlade om allt ifrån 1800-talets huskursskickliga siretorpsbor till Per Albin Hanssonslinjen runt Listerlandet under andra världskriget.

De populäraste verken var dock de som antingen handlade om släkter ifrån trakten eller böcker av Sanfrid Neander-Nilsson. Hembygdsgården serverade kaffe med dopp och många åhörare hade ett bokpaket med sin under armen då de lämnade Siretorps bygdegård.

– Lister är kringgärdad av en rik litteratur-flora. Men särskilt känd är den inte, menar Marcus. I bibliotekets omfattande bokskatt är det just vår lokalhistoriska samling som hjälper till att göra vårt bokbestånd unikt. Vår avdelning för just lokallitteratur är en enastående samling böcker och är en produkt av många, många decenniers samlande av litteratur som handlar om Blekinge i allmänhet och om Sölvesborgs kommun i synnerhet.

Föregående artikelBorre-bakelsen kittlar smaklökarna
Nästa artikelEkonomigolv – mycket mer än bara golv