Lag P13 översta raden fr.v: Gay Srimuenwai, Ronny Alabed, Melker Nilsson, Albin Brahimi, Duro Dordic, Alfons Johansson, Pelle Jögi Magnell och Eddie Ivansson. Mellersta raden fr.v: Jack Johnson, Aaron Andersson, Vilgot Sonesson, Ivan Nilsson, Theo Schön, Vilgot Olofsson och William Klevendal. Nedre raden fr.v: Adam Bremberg Möller, Romeo Osiako, Moltas Nilsson, Casper Pålsson och Gabriel Molnes.

Sölvesborg
Målsättningen med 80 deltagande lag är uppfylld för Sölvesborgcupen den 15-17 juni. Redan detta premiärår får cupen lite av internationell prägel. Föreningar kommer från grannländerna Norge och Danmark. SGOIF deltar med fem pojklag och ett flicklag.

Antalet aktiva ungdomar har varierat under åren, just nu har Sölvesborgs GOIF ca 240 ungdomar i träning fördelade på 16 lag. En verksamhet som har finfina träningsmöjligheter med fem gräsplaner och en konstgräsplan att tillgå. Hälften av klubbens ungdomsledare är utbildade i fotbollsförbundets olika stegkurser. De lägger ned massor med tid och energi för att ungdomarna skall utvecklas till duktiga fotbollsspelare. I denna ungdomsverksamhet har klubben ett intressant sparkapital med unga framtidsspelare.

P 13 är ett av Sölvesborgs lag som skall delta i den egna cupen. Laget är ett sammansvetsat gäng som i stort sett spelat tillsammans i 8 år. Träningen bedrivs året runt på Svarta Led och ibland bjuds det in till zonträning i förbundets regi, som t.ex. målvaktsträning. Till ”vardags” deltar truppen med 2 lag i Kompisligan arrangerad av Blekinge fotbollsförbund. P 13 har gedigna cuperfarenheter från bl.a. Halör Cup, Laxa-cupen, IFÖ-cupen och Asarums höstcup. Laget arrangerar dessutom en egen träningscup på våren. Där spelas korta (22 min) intensiva matcher mot många olika motståndare. I årets upplaga av träningscupen bjöd P13 på glimrande spel som gav fina impulser inför Sölvesborgcupen.

I Sölvesborgcupens klass P 13 kommer 19 lag till spel, ett riktigt ”getingbo” kan tyckas. Lag med tidigare cuperfarenheter är AIK och Rödeby och de får ses lite som favoriter. – Hemma har vi chansen, där vår härliga supporterskara stöttar oss med glada tillrop, säger Kai Sonesson, en av lagets fem ledare.

F12 är ytterligare ett av Sölvesborgs lag som skall delta i den egna cupen. Laget gör i cupen debut med 9-mannafotboll och träning med den nya bekantskapen offside kommer att prioriteras. – Vetskapen om deltagande i Sölvesborgcupen har varit en fin sporre för försäsongens träningar, säger Tomas Persson, en av lagets tränare. Målsättningen i laget är att ha kul. Framåtandan och stämningen är alltid på topp. Alla får lika mycket speltid under säsongen. Spelarna tränar året runt och träningsmotivationen går inte att ta miste på, fortsätter Tomas Persson. Cuperfarenhet med framgång blev det för laget i Laxacupen där laget placerades i en äldre åldersgrupp och visade upp ett mycket moget spel.

Internationellt motstånd blir det för Sölvesborgstjejerna i klassen F12. Norska Norsdtrands IF med 2000 medlemmar (80 lag) kommer med två lag. Medarrangören AIK ”piffar” upp deltagandet i klassen, vilket ger spännande utmaningar för hemmalaget.

Lag F12 översta raden fr.v. Elsa Lundgren, Anna Ekwurtzel, Vanessa Persson, Alice Larsen, Mollie Nilsson, Hilda Nilsson och Tomas Persson. Nedre raden fr.v.: Alma Olofsson, Julia Holmstedt, Stina Gertsson, Elvira Turesson, Klara Persson, Cajsa Edvardsson, Ebba Henningsson, Ängla Persson och Nelly Granlöf.

Text: Ingvar Jagestad
Bild: Sölvesborgs GoIF

Föregående artikelSölvesborgcupen – en fotbollsfest på Svarta Led
Nästa artikelGeberit bjöd in landslaget till Bromölla