Lite efter utsatt tid kom bussen och det vällde ut handbollsstjärnor för att inta lunch på Krog no 2 i Bromölla.

Stora som små stod och väntade på att få en skymt av spelarna med mobilkameror i högsta hugg.
– Det är jättekul att de valde att äta lunch här hos oss, säger Marcus Svensson på krog no 2. Vi har reserverat ett stort antal bord, men nu när vi även har uteservering påverkas inte antal sittplatser för övriga gäster.

När spelarna satt sig till bords med några representanter från Geberit som sällskap, tog en av ledarna till orda. Här ska vi nu äta lunch med en underbar utsikt, och buffén är välfylld så ät så mycket ni orkar.

Många av spelarna har spelat i IFK Kristianstad men ingen har förut varit i Bromölla. Markus Olsson som är en av de första som stegar in på krogen påtalar att han har kört förbi otaliga gånger.

– Jag är född och uppvuxen i Karlshamn så det har blivit några turer till och från Kristianstad, säger Markus som innan han går till bords tar en INFO-Bladet med sig från tidningsstället som är placerat vid ingången.

Spelarna var inte sena att bege sig på buffén som för dagen var skinkstek, kokt potatis och gräddsås. Det såg inte ut som detta landslag har någon specialkost för tallrikarna fylldes på rejält.

Jag gick och småpratade med spelarna och kunde inte finna några divalater alls. Ett rätt lugnt, snällt gäng med fötterna på jorden.

Efter lunch bjöd Geberit ut på båtfärd på Ivösjön, efter det var det dags för en öppen träning i Sparbankshallen för uppvärmning inför onsdagens VM-kvalmatch i Kristianstad mot Nederländerna som slutade med 26-20 till Sverige.

Text & Bild: Magnus Kajrup

Föregående artikelSGOIF:s P13 och F12 deltar i Sölvesborgcupen
Nästa artikelCelebert besök och slagverkskonsert med Musikskolan