Nogersund
Sagoberättaren Gun Persson har satt sina sagor på pränt, i en vackert illustrerad barnbok. Efter två års arbete finns den äntligen att köpa på bland annat medborgarkontoret i Sölvesborg, Matöppet i Hällevik och hemma hos Gun själv.

Gun Persson har berättat sagor och historier i hela sitt liv. I sin roll som biblioteksassistent i Nogersund och Norje höll hon i sagostunderna för barnen, och det är på så sätt som många av hennes sagor har skapats. Hennes barnbok ”Tre sagor” innehåller sagan om Myran Tyra, inspirerad av en myra som letade sig in i biblioteket under en sagostund, den andra sagan handlar om en trollpojke och den tredje sagan handlar om draken på Hanö.
– Det ligger en mystik kring Hanö, som gör det väldigt lätt att få inspiration där, berättar Gun.

Illustrationerna i ”Tre sagor” har Ann Sofi Ahlberg gjort. Hon och Gun är båda medlemmar i Skrivarklubben i Blekinge, en av Sveriges äldsta skrivarklubbar. Barn i alla åldrar kan uppskatta sagorna, men de livliga illustrationerna kan vara lite otäcka för de allra yngsta.

Det är inte den första boken Gun ger ut. Hon har även gett ut diktsamlingen ”Tankar om livet” och fotoboken ”Speglingar” med vackra och förtrollande bilder från Hanö.

Har du några planer på att ge ut fler sagoböcker?
– Visst finns det planer, skrattar Gun. Jag har många sagor på lager så det blir kanske fler sagoböcker i framtiden.

INFO-Bladet tycker att ”Tre sagor” är ett hett julklappstips och önskar Gun lycka till med boken!

Text & Bild: Petra Horning

Föregående artikelDesigna ditt eget smycke hos Guldsmeden Sonny Carlberg
Nästa artikelIngen julkänsla utan Lottornas årliga julmarknad