Sölvesborg
Sonny Carlberg och Martin Carlberg är guldsmederna som är specialister på att utforma förlovnings- och vigselringar på beställning, efter kundens önskemål.

Sonny har drivit guldsmedsbutiken i 31 år, och tillverkar och designar smycken tillsammans med sin son Martin. Det är deras egna visioner av populära trender, där roséguld för tillfället är väldigt eftertraktat.
– Vi har sett mycket vitguld, titan och platina de senaste åren, men nu är det röda guldet på väg tillbaka, förutspår Sonny.

Nytt i sortimentet är märket Engelsrufer, eller Änglakallare. En berlock i silver, guld eller roséguld, som man kan öppna och byta kula i. Kulorna finns i regnbågens alla färger och har alla sin egen betydelse i änglakallaren. Gult medför glädje och skapar livslust och optimism, medan grön står för hopp, hälsa, balans och ärlighet.

Senaste tillskottet i butiken är armband från tyska Paul Hewitt, med marint tema i både utförande och färg. Perfekt för en hamnstad som Sölvesborg.
– Har man eget guld liggandes så kan man förmånligt omarbeta detta till nya smycken, man kan även använda både guld och silver som betalning för arbete och smycken, berättar Martin. Vi är även anslutna till Sölvesborgskortet och tycker att det är bra att det lönar sig att handla på hemmaplan.

Missa inte deras årliga Jultävling, där man kan vinna ett presentkort på 10.000 kronor när man handlar. Titta in i butiken eller deras Facebook för mer info!

Text & Bild: Petra Horning

Föregående artikelSmakrik pizza- och hamburgarmeny hos Coffee House
Nästa artikelSagor från Hanö som trollbinder och engagerar