Fotbollskul
Fotbollskul i Gualöv för alla 5-11 åringar som gillar att ha kul med boll. Foto Camilla Björkman. Foto: Daniel Sverkersson

Gualöv
27 barn samlades på Guavallen i Gualöv när fotbollskul drog igång.Det är Gualövs gymnastik och idrottsförening som gjorde en nystart med ungdomar. Man bjöd in barn mellan 5-10 år som ville ha lite roligt med fotbollstema.

Klubben har inte haft fotbollsaktiviteter med barn på många år och nu tyckte vi att det var dags säger Maria Smedegaard. Att vi har cirka 20 barn varje gång visar på att det finns ett behov och givetvis ett stort intresse.

INFO-Bladet pratade med en förälder som berättade att hennes grabb provat på fotboll i olika klubbar men inte tyckt det vara roligt. Här får de lite inflytande och kan vara med att bestämma vad de ska göra, och som ledarna säger så är det viktigaste att ha kul och vara kompis.

Klubben har diskuterat att starta denna aktivitet men aldrig kommit till skott.
För att kunna starta en sån aktivitet så krävs det först engagemang från ett antal personer, plats att vara på och utrustning.
Kassör i klubben är Patrik Lundin och han berättar om sponsringen av fotbollskul.

-Vi har fått bra sponsring från en del företag som sponsrar just denna aktivitet. Målen är skänkta av Tosteberga Nymölla IF, de har lagats med material från Hjalmarssons, frakten av både mål och järn till målen har sponsrats av JB Brunnsborrning. Bollarna är skänkta av INFO-Bladet. Allt gör inte sig själv och de som svetsat målen, Daniel och Sonny, har legat i. Vi från klubben är Tacksamma för all hjälp vi fått.

Målen får en uppfräschning
Målen får en uppfräschning.

Fotbollskul fortsätter hela oktober också. V44 planerar vi att vara inomhus i hallen. Om det blir någon fortsättning inomhus i vinter vet vi inte utan i så fall kan det bli andra aktiviteter i vår klubbstuga. Planerna för vinterns aktiviteter är så att säga inte klara ännu.
Om det nu är någon som vill prova på fotbollskul i Gualöv så är ni välkomna på torsdagar kl.17.00.

Text: Daniel Sverkersson

Föregående artikelONB Bygg bygger och växer
Nästa artikelStäd- och byggföretag expanderar verksamhet