Jullas hus Nymålat

Nogersund
Nu finns det möjlighet att uppleva och se hur en så gott som identisk fiskarstuga kunde se ut , innan det fanns TV och Datorer och andra moderniteter.
Hembygdsföreningens kulturgrupp arrangerar visningar av JULLAS HUS på Nogersund två dagar och två tillfällen per dag . Så missa inte att få ta del av dessa. Första dagen är Torsdagen den 7 Juli och andra torsdagen 21 Juli. Första visningarna båda gångerna är kl.13.30 och därefter en andra grupp kl. 15.00
OBS ! Man får sällskap med guide från Vita Boden på Hamnen som är parkeringsplats, samlings och utgångsplats och följer med upp till Jullas Hus, det är bara en promenad på ca 5 minuter till huset. Detta sker inför varje visning.
Huset förvaltas och används flitigt av föreningen. Damer har ”stick och snack träffar” och männen har ”vits och whist träffar”. Det är visaftnar och även uthyrning där. Det hålls minnesstunden efter begravning och även bröllopsnatt kan tillbringas där.
I Huset finns annan guide som informerar om huset och dess historia. Det blir visning av rummen och ett museum likt förråd, som förut var grisens boställe.
Huset klassas som Kulturminne och har fått omfattande renoveringar utvändigt de senaste åren av föreningsmedlemmar som jobbat ideellt med dessa.
Passa på att få se detta fint bevarade gamla hus.
Vid återkomst till Vita Boden efter visning bjuds det på kaffe med dopp där.
Foto: Privat

Föregående artikel39 år som kompanjoner avslutas i höst
Nästa artikelDen 5:e boken med lokala bilder och vykort