Karin Wennerlöf debuterar med en högaktuell bok.

Bokaktuellt
Karin Wennerlöf debuterar med en högaktuell bok, När själen inte mår bra – en bok om hur du kan må så mycket bättre. Vi på INFO-Bladet ställde några frågor till Karin.

Berätta lite om dig själv och vad du gör?
– Jag heter Karin Wennerlöf och är utbildad socionom och samtalsterapeut med egen praktik. Jag är uppväxt i Göteborg, älskar människor och drivs av att lyssna, förstå och hjälpa människor att må bättre. Därutöver föreläser jag i företag, organisationer och kyrkor. Jag har två barn, nyligen förlovad och pendlar mellan Sölvesborg och Umeå där min mottagning ligger och mina barn bor.

Vad är bakgrunden till att du skrev den här boken?
– Andelen människor i Sverige som mår dåligt psykiskt har ökat lavinartat de senaste åren. Sommaren 2016 berodde 60 procent av alla sjukskrivningar i Blekinge på mental ohälsa, i landet som helhet var och är siffran ca 50 procent. Därför ville jag skriva den här boken ”När själen inte mår bra”. Den berör ett växande problem och talar både till den som mår dåligt och den som står i en relation till den som inte mår bra psykiskt.

Vilka är boken till för?
– Boken är lättläst och skriven på ett sätt att alla skall kunna både läsa och förstå vilka mekanismer som gör att man inte mår bra. Boken är samtidigt terapeutisk, den är läkande att läsa, då den ger insikter och hjälp att själv börja bearbeta inre sår. Min bok ska ge hopp och jag ger råd utifrån min långa erfarenhet i olika livssituationer och situationer.

Vad säger du själv om boken, vad vill du förmedla till läsaren?
– Längtar du efter att må bra inifrån och ut. Kropp och själ är en helhet och det är viktigt att odla vanor som ger god hälsa. Men det är även helt avgörande att bearbeta och läka dina inre sår så att de inte fastnar inom dig. Hur gör du då för att må bra?
Hur kan du bli av med till exempel separationsångest, skuld, skam och rädsla och allt det där som skapar inre oro?

Hur återhämtar du dig från en utmattning? Vad bär du omedvetet med dig i ditt inre och hur hanterar du sår från andra människor? Hur kan du få energi från andra, och hur kan du återta den om någon stjäl den?

Jag som har skrivit boken är till dig som vill växa och utvecklas, som längtar efter att få stå fri från själsliga sår och istället kunna få känna glädje, energi och frid på insidan.
Mitt hopp är att boken skall ge dig insikt och själslig förståelse och den innehåller också flera korta konkreta berättelser från det verkliga livet, som jag fått hjälpa och där du kanske känner igen dig. Livet kan bli så mycket bättre – det är du värd och den resan börjar nu!

Vi på INFO-Bladet önskar Karin lycka till med sin bok. Boken går att köpa hos din internetbokhandel eller ett signerat exemplar av Karin på:
www.samtalicentrum.nu

Föregående artikelEn vårdcentral i förändringarnas riktning
Nästa artikelKarlshamns Musikkår stoltserar i sin resa till Sopot