Sölvesborg

Bror “Borre” Carlström, född 1907 i Sölvesborg, är den konstnärliga och samhällskritiska inspirationskällan till föreningen “Borres vänner”. Även känd som kakelugnsmakare och träsnidare. Med andra ord en man med mycket järn i elden. Vad gör då föreningen?

DSC_0016_cmyk-web“Kulturföreningen Borres Vänner arbetar för att främja och vårda minnet och intresset av Sölvesborgsprofilen Bror “Borre” Carlström, hans livsgärning som tecknare, snidare och samhällskritikter.” Citat taget ur kulturföreningens ena programblad som finns att hämta bland annat under öppet hus som tar plats i Borremuseet i Sölvesborg.

På museet där kan du som är intresserad ta en titt på de olika verk gjorda av “Borre” och även söka kontakt med ordförande Kenneth Bergdahl och vise ordförande Åke Werdenfels.

Föreningen har årliga aktiviteter så som årsmöten där det bland annat bjuds på föreläsning i ett speciellt kulturellt ämne, berättarafton och två gånger om året skickar de ut informationsblad.
Där skrivs det om hur det gått på aktiviteterna och när och var nästa aktivitet kommer hålla hus.

I år kommer föreningen att vara representanter på kulturkalaset och bland annat Killebom. De ska också ha en gemensam promenad där man får se en del av Borres teckningar.

Text: Diosmar Jardinez Cuervo
Bild: Petra Horning

Föregående artikelDen jag är– Ett praktiskt värdegrundsarbete på Möllebacksskolan
Nästa artikelTotalentreprenad hos Colorama