Sölvesborg
En regnig torsdagskväll i mars var det dags för eleverna att visa upp vad de hade lärt sig efter åtta veckors arbete. Sara Ohlsson och Tina Andersson, pedagoger i kommunen med stor erfarenhet kring dans, barngrupper och värdegrundsarbete, har varje fredag i åtta veckors tid fått möjlighet att arbeta med fjärde- och femteklassarna på skolan.
– Genom detta skapande skola projekt har vi fått möjlighet att lyfta frågor kring värdegrunden och arbeta för en nolltolerans. Vi har genom diskussioner, drama och dans lyft fram elevernas tankar från brev och dikter, berättar Sara.

Under dessa veckor har de pratat om hur viktigt det är att få vara sig själv. Utdrag ur programbladet: ”Vi ser olika ut, vi klär oss i olika kläder, vi gillar inte samma saker och vi tycker inte lika. Vi kan inte vara överens med alla men vi kan se de närmsta omkring oss. Vi kan räcka ut en hand och fråga om du vill vara med. Vi kan ge ett leende och pigga upp någon annan. Vi kan hindra ett bråk genom att säga stopp. Alla är vi värda samma chans. Låt mig få vara DEN JAG ÄR.”

– Vi tycker att det har varit helt fantastiskt med dessa engagerade barn, berättar Sara vidare. Ikväll fick de visa upp vad de hade lärt sig i en rafflande show för föräldrar, syskon och vänner. Allt ifrån tuffa killar i jeansväst till glada clowner i färgglada peruker visade upp sina väl inövade koreografier.

– Totalt är det ca 120 elever som har samsats på scenen i olika konstellationer och ytterligare fler som varit engagerade som ljud och ljustekniker, tillverkat
biljetter m.m.

Sara och Tina vill rikta ett tack till alla som gjort detta projekt möjligt.

Vi på INFO-Bladet vill även passa på att önska duon lycka till inför eventuella framtida projekt.

Text & Bild: Paula Lundin

Föregående artikelSparbanken Sölvesborg- Mjällby skänker hjärtstartare till Odd Fellow logen
Nästa artikelKulturföreningen Borres Vänner