Sölvesborg
Ordförande Kenneth Bergdahl och Ingvar Jagestad visade runt i de nya föreningslokalerna i Tingshuset i Sölvesborg där Kulturföreningen Borres Vänner har flyttat in.

vykort_cmykFöreningen sökte pengar från Syskonen Balkenhausens Samfond för att få köpa in Borresamlingen från muséet i Valjeviken, och beviljades pengar till köpet.
– Det är nästan 200 inramade tavlor, berättar Kenneth. Tanke med vår föreningslokal är att vi ska kunna gå igenom samlingen och katalogisera vad vi har.

Vi har kontakt med ett par arkivarier för att få hjälp med att bevara och förvara Borres teckningar. Redan nu finns det planer på kommande utställningar i Tingshusets större rum, men mer exakt vad som föreningen ska satsa på kommer att bestämmas på årsmötet i mars.

nisse_cmykKlart är att de kommer ha utställning i Tingshuset under Berättarkraft den 12-13 mars. Nu närmast blir det även många regelbundna träffar med föreningen för att gå igenom samlingen med Borres alster.
– Är det någon sölvesborgare som har berättelser om Borre får de gärna ta kontakt med oss, för vi vill gärna samla in och bevara historierna om honom också, säger Kenneth.

INFO-Bladet önskar Kulturföreningen Borres Vänner lycka till med både lokaler och den utökade samlingen!

Text: Petra Horning
Bilder: Ingvar Jagestad

Föregående artikelSölvesborgsgolfare imponerade i 6-kampsgolf
Nästa artikelFyll på garderoben hos Barnen på Södergatan