Sölvesborg
Deltagare från golfklubbarna, Äppelgården, Skyrup, Ullared Flädje och Sölvesborg, tävlade i 6-kampsgolf och en knock-outputtning den 4 februari. Deltagarna bjöds på upptaktskaffe under trevlig samvaro. Därefter lottning i lag, taktiksnack och insamling av medhavda priser. Att man förlade tävlingen till Rhino Golf & Recreation Center blev en fullträff som uppskattades av deltagarna.

sölvesborgare_cmykDen inledande Knockout-puttens upplägg är hämtad från curlingen, det puttas i matchspel i bäst av tre puttar. Puttade bollar ligger kvar och kan knockas till nytt läge, såväl till fördel som nackdel. Spelformen ger samtliga deltagare 4-7 matcher, fram till sista omgången beroende på antal vinster. I sista omgången spelas det om samtliga placeringar. En prestigeladdad omgång där alla förlorade lag bjuder sina besegrare på öl. Man spelade i tremannalag, totalt 8 lag.

En trio som inledde med en förlust var Åke Östergren, Rolf Svensson, Sölvesborg Gk, och Bertil Bredvad Jensen, Skyrups Gk, för att sedan ta sig till final via ett flertal sänkta långa puttar. I finalen bjöds de på bra motstånd men lyckades där knocka sig fram till välförtjänt seger. De belönades med 36 golfbollar. Dagens paus innehöll såväl förtäring som putt-tävling med den s.k. Knasbollen, en boll som går sina egna vägar.

Sölvesborgsboende Arne Svensson inledde med en försiktig putt halvmetern från hål. Det var först nionde deltagaren Karl-Eric Claesson, Skyrups Gk , som genom att komma 7 cm ifrån kopplade ett visst grepp om tävlingen. Åke Östergren, Sölvesborgs Gk, som tidigare briljerat i Knockout-putten, kom i sina försök bara 2 cm från att ta ledningen. Karl-Erics 7 cm stod sig och räckte till seger. En seger som belönades med 720 peggar.

6-kampen som spelades med deltagarna indelade i 5 lag vid 6 stationer, blev en prima kraftmätning. De grenar det tävlades i var precisa/raka slag, chippning, pitchning, närmast flagg, långa och korta puttar. Ingvar Jagestad, Sölvesborgs Gk, mångårig deltagare i 6-kampen, besegrade de övriga med en ”dagshet” putter i grenen korta puttar. Av bara farten spelade han bra också i pitchning, som blev en riktig rysargren, men fick ge sig för en bra spurtande Mikael Gustavsson, Ullared Flädje Gk.

Chippning blev kampens jämnaste gren där sölvesborgsgolfarana Rolf Svensson och Ingvar Jagestad delade på segern. Efter tre grenar hade deltagarna storligen imponerat, så här mitt i vintersäsongen. Väl så spännande blev det i precisa slag mellan Arne Svensson, Sölvesborgs Gk, och Ola Larsson, Ullared Flädje Gk, också de delade segern. Bäst längdkontroll bland sölvesborgsgolfarna hade Arne Svensson i grenen i närmast flagg med dryga metern från flaggans 100 metersläge.

Ola Larsson med suveränt hög jämnhet i alla grenar tog hem totalsegern och prispotten, en guldtia från varje deltagare. Silverfemmor blev det för Ingvar Jagestad 2:a plats, och Arne Svensson 3:e plats. Lagtävlingen blev helt jämn med tre lag på samma poäng.

Föregående artikelBlodssystrar – en dokumentär om styrka och kärlek
Nästa artikelKulturföreningen Borres Vänner flyttar in i nya lokaler