Pukavik
Helhetshästen är ett nystartat företag i Sölvesborgs Kommun.

Caroline Zickbauer har utbildat sig inom barfotaverkning SHANHCP-metoden (Swedish Academy for Natural Hoof Care Practitioners) så idag är hon hovformsspecialist. I detta håller hon också kurser samt ger privatlektioner i akademisk ridkonst, frihetsdressyr och trickträning. Det bästa med dessa tre träningsformer är att det passar alla hästraser och barn som vuxna berättar Caroline. Under hela uppväxten har det bara varit hästar men på den tiden red hon engelsk dressyr, hoppning och provade på westernridning. Att hålla på med hästar har förändrat mig berättar Caroline, jag var mycket blyg under uppväxten och tog inte för mig, idag är jag ute hos folk och håller kurser och verkar hovar.

2007 började hon med Akademisk ridkonst det blev många intensivutbildningar och tränade bland annat för Christoffer Dahlgren som är känd inom den akademiska ridkonstvärlden. Sedan dess har Caroline gett många privatlektioner och även hållit i kurser samtidigt som hon utbildat sig till hovformsspecialist.

Den akademiska ridkonsten grundar sig på hur man tränade hästar inför strid förr i tiden, ca 1600-talet. Då gällde det att ha en stark, smidig, lydig  och lättriden häst för att kunna rida den enhändigt och med vapnet i andra handen.

Namnet Helhetshästen innebär att hästen i helhet ska må bra, ha friska hovar, bra träning och bra foder som gör att matsmältningen fungerar.

Därför säljer också Caroline Primero Totalfoder. Fodret innehåller ingen spannmål, lågt med socker och stärkelse och ett högt innehåll av smältbara fibrer. Fodret har ett lågt innehåll av socker och stärkelse och innehåller naturliga ämnen och örter som hästar behöver.

Framtidsplanerna för Caroline är att fortsätta utbilda sig inom akademisk ridkonst och frihetsdressyr.

Är ni intresserade att läsa mer om detta så gå in på www.helhetshasten.com

Text: Monica Berg
Bild: Privat

Föregående artikelHamnkrogen Briggen på Hanö har bytt ägare
Nästa artikelDuka midsommarbordet med hallonsill och Hennings Special