Här klipper Emelie Pilthammar bandet och förklarar den nya hamnen som invigd.

Den 18:e maj firades Hamnens dag och Hälleviks Båtklubb passade på att inviga sitt nybyggda klubbhus som står på pålar ut över vattnet. Kommunalrådet Emelie Pilthammar (M) dök upp och klippte bandet till ljudet av trumpetfanfar.

Klubbens ordförande Niklas Barkman välkomnade alla besökare med ett hjärtligt tal där han tackade alla sponsorer och ideell arbetskraft som gjort detta projekt möjligt. Stora som små bidrag, alla har varit viktiga poängterar han. Utan detta gemensamma samarbete hade inte detta kunnat realiserats. Först härbärgerade klubben i hamnkontoret men kände sig trångbodda.

Ideér om något eget grundades 2014, 2016 togs första spadtaget och nu 2,5 år senare är lokalen verklighet. Emelie Pilthammar fyller i och berättar om att det är en ära att få stå här idag och tycker att bygget lyfter den visuella bilden av Hällevik, det sätter platsen på kartan.

Ulf Persson har varit delaktig i att ta fram ritningar, bygglov och planerat inredning. Han berättar att kompetensen finns inom klubben, det finns snickare och rörmokare och många andra som tillbringat sin lediga tid här och bidragit.

Besökarna bjuds in i lokalen och kan gå igenom glaspartiet ut på det generöst tilltagna trädäcket som hänger ut över havet. Här finns nu plats till mycken social tillvaro, trivsel och grillkvällar.

Text & Foto: Ann-Margreth Färmnell

Föregående artikelVernissage på rådhuset under Förskolans dag
Nästa artikelNu blir det andra bullar i Bromölla