Marcus Svensson och Bert Böckman.

Böckmans byter ägare och Marcus Svensson som driver Krog No2 tar över rodret för det gamla anrika Böckmans Konditori & Bowling from 1 juli.

Bert Böckman startade Böckmans genom övertagande av Hanse’ns i Sölvesborg 1980. Tillsammans med frun Inga-Lill startade man även bageri och konditori i Bromölla på Ivögatan.

Det drev Bert fram till 2002 då han och Inga-Lill satsade på en nybyggd fastighet som inrymde Bowling, bageri samt konditori. Åren mellan 2013-2018 drevs Böckmans med 4 andra delägare som skulle ta över efter Bert men det slutade med att två lämnade och Bert nu drivit företaget med de två delägarna Jimmy och Jack.

Marcus Svensson och Bert Böckman.

Nu startar en ny era och Bert Böckman som nu blir pensionär vid 69 års ålder kan lämna över till Marcus som utlovar många nyheter och trevligheter framöver.

På frågan om vad Bert ska göra som pensionär svarar han att det blir en fika på förmiddagen och sen lunch, besöka och sköta om relationer till familj och vänner som inte prioriterats under många år.

Från mig personligen ett stort TACK till dig Bert för många trevliga pratstunder under många år och en önskan om ett gott pensionärsliv med allt trevligt det för med sig. Marcus önskar vi såklart lycka till!

Text & Foto: Patrik Lundin

Föregående artikelHällevik hamns nya utseende
Nästa artikelDet nya kulturhuset i Nötabråne med levande musik hela sommaren