Ewa är en stor inspiratör som brinner för det hon gör.

Man kan inte annat än bli imponerad då man läser Ewas CV. Dansare, koreograf, workoutinstruktör, friskvårdsterapeut, diplomerad massage-, och spaterapeut.
Detta är långt ifrån allt. Hon har även sett till att utbilda sig till spinninginstruktör och personlig tränare. Så länge Ewa kan minnas har hon alltid brunnit för träning och välbefinnande.

Ett axplock ur Ewas album som är fyllda av härliga minnen. Foto: Nisse Göransson och Privat.

Som 19-åring flyttade hon från Öland till Sölvesborg. Med sig i bagaget hade hon en grund som hon lagt genom att träna balett, rida samt utöva konståkning. På så sätt hade hon fått det allra viktigaste helt gratis, koordinationen. Då det var kärleken som lockat henne till Sölvesborg valde hon helt enkelt att fortsätta sina drömmar där. Redan 1979 startade Ewa upp konståkning för barn, viket uppskattades av många som tyvärr fick avslutas då tiderna i ishallen inte räckte till då hockeyn prioriterades. Snabbt därefter fick Ewa anställning som lärare på ABF där hon under hela 14 år ägnade sig åt det bästa hon vet, dans och koreografi. Hon fick en fin utbildning med sig härifrån och 1995 kände hon sig redo att stå på egna ben och öppnar eget.

Ett axplock ur Ewas album som är fyllda av härliga minnen. Foto: Nisse Göransson och Privat.

Ewa sprudlar av positiv energi när hon berättar om alla gamla minnen och erfarenheter. Med den entusiasmen hon besitter får man känslan av att hon verkligen älskar sitt yrkesval och kommer hålla på i många, många år framöver till allas glädje. Hon tillåter sig att vara stolt över det hon åstadkommit och hon blir alldeles varm i hjärtat då vi dyker ner i hennes fotoalbum och minns tillbaka. Resan hon har gjort är helt fantastisk. Dansshower i Bokelundsskolan arrangerade hon under 25 års tid 2 gånger per år, där överskottet gick till barncancerfonden. Ewa höll danslektioner på olika skolor, koreograferade danser till musikaler, dansuppvisningar på Killebom, karnevalståg och medverkan på Östersjöfestivalen. Det som gör det hela lite unikt är att Ewa höll i allting själv. En av de upplevelser hon minns som väldigt rolig är när hon fick frågan och valde att medverka i Let`s Dance Kristianstad, där hon fick till uppgift att lära ut en Salsa.
Med andra ord, Ewa syntes överallt och än idag är Ewa aktiv inom flera områden. Sedan 2006 bedriver hon sin verksamhet hemifrån i mysigt inredda källarlokaler. Det året såg hon samtidigt till att knyta samman säcken till ett helhetskoncept. Hon utbildade sig då till massage-, och spaterapeut. Idag erbjuder hon det, pardans, träningslektioner, kinesiotejp, personlig träning och mycket mer. Hon poängterar hur viktigt hon anser att det är med allsidig, bra och skonsam träning. Helt enkelt träning med sin egen kropp som motstånd. Klassiska rörelser och den gamla gympan håller än och det är något Ewa förespråkar. Där innefattas allt, styrka, balans, smidighet och hållning. En populär tjänst hon erbjuder är att skapa bröllopsdanser åt blivande par som vill ha en unik dans skapad till en viss låt. Den ena blir inte den andra lik och det är här Ewa får utlopp för sin stora kreativitet. Ewa berättar att hon gärna och ofta plockar in dansen i övriga träningsövningar, vilket ger hennes elever varierade och roliga lektioner.

Ett axplock ur Ewas album som är fyllda av härliga minnen. Foto: Nisse Göransson och Privat.

Vi avslutar vårt samtal med att prata om hennes så uppskattade hälsokvällar som infaller årligen under Oktober månad. Då bjuder hon in ett antal aktörer som arbetar inom liknande områden med fokus på hälsa och välbefinnande. Tillsammans visar de vad de har att erbjuda när Ewas inbjudna gäster anländer. Hon välkomna elever, kunder och deras vänner och bekanta till detta alltid lika uppskattade evenemang.
Vi på INFO-Bladet gratulerar till en fantastisk karriär under 40 år och önskar Ewa flera härliga år i hälsans tecken.
Text: Jeanette Olsson
Foto: Jeanette Olsson, Nisse Göransson samt privat foto.

Föregående artikelHelhetslösning vid städ, flytt och trädgårdstjänster!
Nästa artikelHandla lokalt hemifrån