Peter Grön, Habtab Habtabmariame och Leif Mattisson på Grön och Mattissons Flytt & Trädgårdstjänst.
Sedan ett par månader tillbaka rullar företaget Grön och Mattissons Flytt och trädgårdstjänst på vägarna.
INFO-Bladet stämde träff med Leif Mattisson och Peter Grön som tillsammans har bildat företag.
Leif och Peter känner varandra sedan tidigare och det är sedan den första januari verksamheten har varit igång och har dess-utom från första februari ett kontor på Jannebergsvägen 6B i Karlshamn. De har även ett lager och förråd några meter bort. Peter och Leif erbjuder sina kunder alla former av flytt-ning och trädgårdstjänster men även städning.
Sedan tidigare har Leif jobbat som arbetsledare på Resurs i Blekinge samt på kommunen och har innan dess bland annat kört buss. Som arbetsledare tilldelade Leif arbetsuppgifter inom trädgårdsarbeten till personalen. Men när Resurs i Blekinge lades vilande och kommunen plockade bort tjänsterna, som bland annat handlade om gräsklippning för pensionärer och våra äldre, valde Leif att erbjuda detta i det nystartade företaget istället. Den femåriga erfarenheten som arbetsledare tog han nu med sig i det nya bolaget.
Peter har sedan längre tillbaka i tiden haft flytt och städtjänster och då utgått från lokalerna i Janneberg. Städuppdragen kan bestå av både flyttstädningar och grovstäd.
– Vi erbjuder våra tjänster till både privatpersoner och företag, där vi åker ut på besök för att se vad dom vill ha hjälp med där vi sedan lämnar en offert.
– Det kan även handla om att hjälpa en kund att tömma ett dödsbo och städa efteråt. Eller vid en husförsäljning, berättar Peter.
– Vi utgår från Karlshamn och tar trädgård samt städarbeten i hela Blekinge.
– Våra flyttjänster är något bredare. Här tar vi jobb i hela Sverige och har sedan tidigare utfört flyttningar i bland annat Norge och Tyskland. Nu senast hade vi en flyttning ifrån Kaxås utanför Östersund som skulle hela vägen ner till Skåne, säger Peter.
– När det kommer till trädgårds-arbeten vi utför så tar vi hand om allt trädgårdsavfall och transporterar det till tippen, så det behöver kunden inte tänka på. För tillfället har vi mycket beskärningar av fruktträd, men även lövkrattning. Vi får dess-utom uppdrag från kommunen i både Ronneby och Karlshamn, säger Leif.
Habtab Habtabmariame är nyanställd hos Leif och Peter och berättar att han trivs bra på företaget och att det är kul med varierande arbetsuppgifter. Han får bland annat arbeta med städ och trädgård då han har erfarenhet av det sedan tidigare, när han jobbade tillsammans med Leif på kommunen.
Framöver satsar Peter och Leif på att ge kunder möjligheten att hyra förråd för magasinering. Perfekt om man är i behov av extra förvaring.
De har idag en lastbil på 20 kubik som används vid flytt-uppdrag och kommer behöva utöka med fler fordon.
– Vi har märkt av efterfrågan på våra tjänster då vi har fått mycket att göra. Framöver kommer vi bland annat utöka vår personalstyrka, berättar Leif.
Kontakta Grön & Mattissons Flytt och trädgårdstjänst, för en helhetslösning inom städ, flytt och trädgårdstjänster!

Lycka till önskar vi på INFO-Bladet.
Text & Foto: Daniel Sverkersson
Föregående artikelSyndromet bjöd på en regnbågsskimrande turné
Nästa artikelEwas Hälsostudio firar fantastiska 40 år!