Sölvesborg
UF-företaget Event Gamers startades av sju killar som går sista året på El- och Energiprogrammet på Furulundskolan. I Sölvesborgs Folketshus håller de ett LAN under sportlovet för ungdomar från 15 år och uppåt.

Killarna läser ett ämne som heter Entreprenörskap, och var från början indelade i två olika grupper; de som ville göra något praktiskt och de som ville sälja. Idén att anordna ett LAN kläcktes, ett LAN är ett datorspelsevent där killar och tjejer samlas i en stor lokal för att under ett par dagar ägna sig helt åt att spela och ha roligt. Under LAN:et erbjuder Event Gamers dricka, godis och annat till försäljning.

Hakan Sadoula, Max Johansson, Jimmy Kinder, Simon Olofsson, Rasmus Johnsson, Philip Hansen och Pontus Kallenberg är alla engagerade i eventet och har arbetat hårt för att få ihop sponsorer och deltagare till LAN:et. Bland annat kommer de hålla i spelturneringar och talangtävlingar under LAN:et.
– Vi har 80 stycken standardplatser i den stora salen, där turneringarna och tävlingarna äger rum, berättar Hakan. Sen har vi även 20 stycken VIP-platser i ett avskilt rum, där man får lite större plats att ha sin dator på samt en goodiebag och ett föredrag från Bromöllabaserade spelutvecklarna Royal Hand Studios.
– Det svåraste har varit att lyckas med marknadsföringen och locka deltagare, säger Max.

De har marknadsfört sitt evenemang med bland annat affischer på skolan och genom sociala media, så som Facebook. De är alla överens om att det är väldigt lärorikt att prova på att vara egenföretagare och att man får kontakt med många nya människor.
– Vi vill rikta ett stort tack till våra sponsorer Bromölla Ungdomsråd, Scala Bio, Active Reklam, Sölvesborgs Data, Extra Stormarknad Mjällby, Elgruppen och Royal Hand Studios, säger Hakan och ler. Och vi hoppas att alla deltagare får roligt på vårt LAN.

Text & Bild: Petra Horning

Föregående artikelKlass 9a har förvandlats till arbetande musikalartister
Nästa artikelTeam Sportia – sportbutiken med det lilla extra