Bokelundskolans klass 9a har förvandlats till arbetande musikalartister som skriver sina egna låtar och koreograferar egna danser till dem. Det är musikalen “Mogall – I Krig och Kärlek” som har premiär den 4 mars som är i full gång.

Eleverna har själva skrivit manuset och tillsammans kommit fram till en musikal som tar oss iväg på ett äventyr vi sent kommer glömma där en grupp ungdomar i Sverige ger sig ut i krig mot Mogall, den påhittade fantasivärlden.

Lisa Mandelholm och Lisa Göransson från klass 9a har båda varsin roll i musikalen och är förväntansfulla inför att få spela upp musikalen inför vänner och familj.
– Det ska bli spännande men samtidigt är det lite nervöst. Det är mycket att hålla reda på, säger Lisa Mandelholm innan Lisa Göransson stämmer in:
– Ja, jag sitter i bandet där jag spelar piano, det är mycket noter och det gäller att hänga med så det är mycket eget ansvar och det gäller att öva hemma.

De är 24 elever i klassen och alla har på något sätt en stor roll i musikalen, det är musik, danser, roller och scenarbete som måste skötas under repetitionerna och föreställningarna. Sammanlagt kommer dem spela upp tre föreställningar för allmänheten.

De båda är överens om att det är en speciell känsla och ett nytt sorts ansvar att få sätta upp en musikal som dem själva hjälpts åt att skrivit.
– Det roligaste är att vi fått skriva manuset själva och att allt vi gör är från grunden, säger Lisa Göransson innan Lisa Mandelholm tar över:
– Jag vill se resultatet, det är alltid extra roligt att se resultat när man vet att man gjort allting tillsammans i klassen.

Det är den 4 mars har musikalen ”Mogall – I Krig och Kärlek ”premiär i Bokelundsskolans aula. Biljetter finns att köps på medborgarkontoret i Sölvesborg eller expeditionen på Bokelundskolan.
Pengarna som de tjänar på biljettintäkterna kommer gå till deras skolresa som äger rum i slutet av terminen där hela klassen ska få åka till Göteborg.

Text & Bild: Hanna Mandelholm
ESSA12, Furulundsskolan

Föregående artikelSportlovsaktiviteter med drag
Nästa artikelEvent Gamers – Ett framåt UF-företag