Elin visar sin fräscha salong som har plats för mer än en frisör.

Att leva sin dröm är ett uttryck som alltför sällan kan användas.

När man träffar de som startar företag så kan det ofta vara så att man kan få intrycket att man inte har en plan som är realistisk. Ibland är det som man tror och ibland stämmer de inte.

Min första kontakt med Elin Johansson som rådgivande inom marknadsföring gav mig mycket att tänka på. Sällan så har jag mött en så framåt och självsäker tjej. Att hon startar sitt företag Hår och Klipp förvånar mig inte ett dugg. Svaren på frågorna varför hon startar eget och inte söker anställning på salong kommer snabbt.

– Jag vill kunna styra mina arbetsuppgifter och sätta min egen prägel. Till mig ska du som kund kunna komma och få min absoluta uppmärksamhet. Att klippa på löpande band och inte kunna ge lite nya ideer som det lätt kan bli är inget för mig.
Elin huserar i en lokal som är alldeles nybyggd och ägs i detta fall av hennes bror. Adressen är Gesällvägen 15 i Sölvesborg. Det ligger alldeles intill infarten till Sölvesborg från motorvägen vid Ynde.

Skylt väl synlig intill infarten till Sölvesborg från motorvägen vid Ynde.

Design av salongen har Elin själv klurat ut och bland häftiga effekter i lokalen så är det schamponeringsscenen som sticker ut. Det är även ljus och trevlig lokal där man kan sätta sig tillrätta i de mjuka härliga frisörstolarna som är speciellt utvalda, så klart. Inget i lokalen har lämnats åt slumpen och det har tagit lite tid att få allt på plats.

Elin har läst till frisör på Milnergymnasiet i Kristianstad och praktiserat som frisör så nu öppnar Elin sin salong och kör för fullt.

– Jag bokar in och kör ensam nu men jag söker även efter någon självgående frisör eller någon som vill satsa på yrket. Här är det viktigt med kemi och att man kan ha samma syn på arbetet.

Elin berättar att det nu finns en nyhet inom hår- extensions som man applicerar med en tejp. Det ger ditt egna hår en möjlighet att vila. Till detta finns sen en hel mängd bra produkter.

INFO-Bladet önskar Elin lycka till.

Text: & Bild: Patrik Lundin

Föregående artikelKarlshamnsborna trotsade regnet och gick på Bellevuefestivalen
Nästa artikelKarlssons Stubbfräs i nya fastigheter