Kenny, Martin och Frank framför den nya lokalen.

Många är vi som sett Kenny Karlsson och Martin Wiklund i sina maskiner grävandes eller fraktande på massor och sten eller annat material runt om i Bromölla.

De har båda bakgrund från byggsektorn inom ställningar och byggprojekt. Kenny är utbildad anläggningsingenjör som har hanterat stora projekt inom bygge. 2013 valde Kenny att gå i sin pappas fotspår och startade sitt företag Karlssons Gräv och Stubbfräs. Han tyckte att det var dags att släppa in nya utmaningar i livet. Här får han arbeta mer kroppsligt och delta mer aktivt i arbetet. I dag handlar det mer om att gräva och anlägga samt planera schaktarbeten än sitta bak ett skrivbord. Kennys pappa, Åke Karlsson, var även han verksam inom entreprenadbranschen fram till 70-talet. Martin startade företaget Wiklunds gräv och last 2015 och de båda entreprenörerna kompletterar varandra och arbetar nu mer eller mindre som ett företag.

– Vi har tillsammans skapat en grund med kunder som är återkommande med underhållsplaner för vinter samt trädgårdsskötsel, berättar Kenny.

Martin och Kenny har en hel del jobb som ligger utanför kommunen och då krävs det ofta extra personal så ibland kan vi vara ett par gubbar till.

Hos oss kan man få hjälp med bland annat; dränering, trädfällning, snöröjning, plattläggning, rördragning och givetvis diverse grävjobb och stubbfräsning.

– Även anläggningsjobb, som en del trädgårdsplanering. Det vill säga att vi utför underarbetet åt kunden så det är färdigt att rulla ut en gräsmatta på. Det är som med allt annat jobb, underarbetet är det viktigaste, säger Kenny.

Makalös maskin för att kunna tvätta rent
plattor på uppfarter och gångar.

Martin berättar att man även införskaffat en makalös maskin för att kunna tvätta rent plattor på uppfarter och gångar helt utan gift och skadliga medel. Se bild.

Under september iordningställdes en ny hall på Åbylyckorna i Bromölla som nu huserar personalutrymme samt plats för samtliga maskiner som man använder.

– Det är framförallt skönt att ha allt samlat och inomhus på vintern, säger Kenny. Att även ha en tomt som man kan ha ett upplag av material som används dagligen känns som väl värt. Det sparar oss massor av tid att ha material hemma och en del saker kan återanvändas.

INFO-Bladet önskar killarna lycka till med sin nya lokal.

Text: & Bild: Patrik Lundin

Föregående artikelElin lever sin dröm med egen salong
Nästa artikelSV Blekinges kulturpris 2017