Kl. 11:00 lördagen 1 september så var det åter dags för förra årets debuterande evenemang Bellevuefestivalen. Vädret var likt förra gången inte så tursamt.

Det regnade inte konstant, men det kom lagom med skurar för att blöta ner allt utomhus. Vilket tyvärr loppisförsäljarna fick erfara. De hade nämligen loppis ute på parkeringen. Den loppisen drog igång tidigare än entrén till Bellevueparken öppnade. Därmed blev jag som anlände tidigt för att jag hade en fotoutställning där förvånad då nästan varenda parkering var upptagen.

Tobias Mattsson och Robin Falck som var ansvariga för festivalen räknade ut att det ungefärliga antalet besökare låg 3500-4000. De flesta lockades av att det var loppis. Men det erbjöds även linedance, prickskytte, och andra aktiviteter på utomhusområdet. Samt gick det att köpa, glass, korv, kebab och fika.

Musikunderhållning bjöds det på inomhus och musikarrangörerna var Jennifer Tónlist och Hampus Elmteg ifrån musikforum. Musikanterna som spelade var Mikael Magnusson, Tim Earle, Saga Olsson, Armend Mendi Selmani, Hasslö bandet Martin, Merrich and Me, Markus Eckerman, PRC och Combat Rock för att nämna några.

Inne på Dans Inn fanns det 12 utställare varav två med mig själv inräknad ställde ut foton. Sammanfattningsvis så blev Bellevuefesten 2018 en lyckad tillställning. Det kom mer folk än förra året. Så arrangörerna tycktes vara nöjda och vill fortsätta med evenemanget även nästa år. Det enda som kunde ha fått fler besökare var musikerna som uppträdde i lokalen Playhouse.

Det var som tidigare nämnt Loppisen och konstutställningen som lockade mest besökare. Men alla verkade ändå nöjda över att så många Karlshamnsbor trotsade regnet och tog sig till Bellevueparken som avslutades klockan 15:00.

Text: & Bild: Paul Karlsson

Föregående artikelAnthony Ke driver Bromöllas enda restaurang med biljard
Nästa artikelElin lever sin dröm med egen salong