Bromöllas egen Skavlan, Alexander Magnusson intervjuar Birger Skoglund.

Årets första Grand Event Sölvesborg (Gvent) närmar sig och vi har tagit pulsen på Alexander Magnusson, projektledare och den som håller i intervjuerna. Den 8 februari kl 18.00, mingel från 17.30, Danagatan 11 i Sölvesborg.

Vi har hört att du kallas för vår egen Skavlan, stämmer det?
– Haha, nja, det är Tommy Liljas påhitt, han gör bland annat direktsända TV-shower, nu senast under nyårshelgen och jag var engagerad som intervjuare av hans gäster, så nej jag är inte Skavlan, men jag drivs av ett intresse för människor.

Nu gör ni ert andra event?
Det första med riksdagskvinnan Heléne Björklund och fd boxaren Natalia Westerback gav mersmak.

Men varför gör ni detta?
– Vi vill göra event med syftet att skapa mötesplatser för människor. Vi har många intressanta personligheter i bygden och vi vill att intervjuerna, minglet och mötesplatsen skall bygga relationer.

Nu har ni två nya gäster?
– Ja, vi är väldigt glada att Jörgen Martinsson kunde komma loss och jag har laddat upp flera spännande frågor. Jörgen är en spännande och offentlig person, med åsikter och oerhört drivande. En positiv kraft för bygden.

”Dessa ständiga val”, för att citera Jörgen som vi kommer att beröra handlar mer om valet av kaffe, om man är gul/svart och hur många pälsar man kan köpa till sin fru.

Men sedan också Henrik Arvidsson?
– Jo, det han inte vet om kaffe är inte värt att veta. Så det blir en intensiv kväll som rör sig mellan minkar, fotboll och inte minst den stora fråga om hur man rostar det bästa kaffet.

Så alla som kan borde ta sig till Folkkyrkans hörsal på Danagatan i Sölvesborg?
– Ja, absolut, och jag vill tillägga att även om det är ett samarbete med Folkkyrkan så är det en helt icke religiös tillställning.

”Dessa ständiga val”, för att citera Jörgen som vi kommer att beröra handlar mer om valet av kaffe, om man är gul/svart och hur många pälsar man kan köpa till sin fru. Det här är en kväll för alla och så blir det självklart lite musik också. Sist jag jobbade för Tommy så dök Gladys del Pillar upp och sjöng ”Simply the best” av Tina Turner, det blir något åt det hållet den här gången också, tror jag.

Text: Katie Lorentzon
Foto: Simon Gullberg

Föregående artikelMusikskolan bjöd på sång och underhållning
Nästa artikelBio på biblioteket