Musikskolan var på turné där dom besökte kommunens grundskolor.
Karlshamns musikskola hade strax innan jul sin årliga julturné med att åka runt till kommunens grund-skolor för att spela och sjunga för eleverna.

Agneta Gylle Karlborg och Irene Bengtsson som tomtemor och tomtefar.

Det var deras 24:e år i rad där Musik-skolans lärare är ute och spelar. En viktig tradition nu i besparingstider. Agneta Gylle Karlborg och Irene Bengtsson klädde ut sig till tomtemor och tomtefar, orkestern spelade och de sjöng traditionella julsånger som med hjälp av en röd tråd höll ihop sångerna. Barnen tycker att det är roligt och sjunger med.
Det är ett väldigt uppskattat evenemang och lärare på skolorna brukar ofta fråga dem när de kommer nästa gång. De spelar på alla musikskolans instrument såsom blås, stråk, gitarr och piano. Musiklärarna försöker spela en ny låt varje år och använder sig av en del rekvisita på scen. Det är väldigt roligt och uppskattat av musikskolans lärare också eftersom då får de göra något tillsammans som personal. Det är viktigt att behålla traditionen och att man inte glömmer bort kulturskatten med alla sånger berättar Irene Bengtsson.
Nästa jul 2020 blir det 25-års jubileum och det ser alla fram emot. Kommande evenemang hos musikskolan är nybörjar-konserten ”Vi äro musikanter” på Stads-teatern som gäller alla instrumentgrupper. I april kommer det även vara öppet hus på Musikskolan så att man kan få komma dit och prova på alla deras instrument.

Text: Veronica Palmgren
Foto: Jenny Mossberg & Peter Svensson
Föregående artikelEn episk och mäktig avslutning på Skywalker sagan
Nästa artikelDags för årets första Grand Event Sölvesborg