I restaurangen i Sölvesborg arbetar Emily Lawrence.

Sölvesborg
Vid vårt besök på Coffeehouse träffar vi en något stressad Mario Hitcheri.

Han har precis kommit hem från Ryssland och Sotchi där han varit i två månader. Där håller han på för fullt att etablera delar av utbudet från Coffeehouse, detta inför fotbolls VM nästa år.

– Vi har precis fått upp vår restaurangskylt, där det står Espresso & Burgerbar PS Academics, Sölvesborg – Sotchi. Det är väldigt mycket att tänka på, framförallt språket, men det är en utmaning och kul! Det blir inte ett lika brett utbud som vår restaurang i Sölvesborg har, utan enklare maträtter såsom hamburgare och coffeeshop, som är perfekt att ha med sig i farten, berättar Mario.

Restaurangen i Sölvesborg ägs av Mario Hitcheri och Marta Golba. Tidigare erbjöd Coffeehouse frukost, lunch samt eftermiddagscafé men har på senare år även satsat på restaurangmeny och kvällsmeny som slagit väl ut.

Menyn har stor variation av diverse läckerheter och uppdateras kontinuerligt då ägarna provar nya smaker hela tiden för att kunna ta fram nya rätter till menyn. Något restaurangen även använder är en mix av tre ostar på sina pizzor som ger mer smak. Coffeehouse har även fullständiga rättigheter och har ett större sortiment av bland annat öl och vin.

– Det händer att vi har gäster som reser från andra närliggande kommuner för att ta del av vår populära meny. Tapaspizzorna till exempel, som har blivit en hit, är en rätt för två personer där gästerna väljer fem sorters pizzor och får in minipizzor som är perfekta att dela på. Det gör att kunderna vågar prova olika pizzor från vår meny, istället för att bara köpa samma pizza. Nytt för i år är även Tapasburgare, något mindre burgare med olika tillbehör, säger Mario.

– För oss är det väldigt noga med vilka råvaror vi väljer att använda, därför satsade vi helt på närproducerat, ekologiska och färska råvaror. Vi bakar dessutom vårt hamburgerbröd själva och färsen med eget recept och kryddning, detta för att kunna erbjuda så bra mat som möjligt, berättar Mario.

Mario visar stolt upp sin nya skylt för sin filial, Sölvesborg – Sotchi.

– Vi lyssnar på våra gäster om deras feedback och anpassar oss efter deras önskemål. Vi vill gynna de kunder som handlar lokalt och är därför anslutna till Sölvesborgskortet, fortsätter Mario.

-Efter fotbolls VM får vi se lite vad som händer med coffeeshopen i Sotchi, kommunen där borta har lite av ett intresse av ett samarbete mellan just Sotchi och Sölvesborg.

Vi önskar Mario med personal lycka till med etableringen i Ryssland och ett stort grattis till restaurangrörelsen som nu fyller 10 år!

Text: Daniel Sverkersson
Bild: Daniel Sverkersson & Mario Hitcheri

Föregående artikelDe handgjorda ljusens hemvist lever fortfarande
Nästa artikelUnika kalkmålningar i S:t Nicolai kyrka