Sölvesborg
Blue Note är musikföreningen som anordnar svängiga och fräscha evenemang i Sölvesborg. Ordförande Kalle Nilsson och sekreterare Olle Sterner möter upp på Restaurang Altona tillsammans med krögaren Ulf Bergdahl för att presentera vårens musikevenemang.

Musikföreningen startade redan 2003, med syfte att bjuda medlemmar och andra musikintresserade på spännande och trevliga evenemang. Publiken är i blandade åldrar och föreningen anstränger sig för att kunna erbjuda ett brett utbud, med allt från lättillgänglig jazz och ballader, till folkmusik och visor.
– Mestadels väljer vi lokala eller regionala band, berättar ordförande Kalle Nilsson, som själv är aktiv musiker. Vi brukar anordna sex evenemang per år, tre på våren och tre på hösten, och så en sommarkonsert.

Som medlem i föreningen köper man biljetter till evenemangen för halva priset. För den som vill kombinerat musik med en bit mat har Restaurang Altona en mycket omtyckt och prisvärd buffé, som Ulfs sambo Malin lagar. På Restaurang Altona får man genast en härlig stämning med god mat, god dricka och, i samarbete med Blue Note, även härliga musikuppträdanden.
– För två år sedan kom Kalle och Olle in till mig och sa ”Uffe, vi har ett förslag…”, berättar Ulf leende. Självklart hoppade jag på deras idé om att ha Blue Notes evenemang här. Vi tycker att det är roligt att engagera oss i sådant som ger liv åt Sölvesborg.

På vårens första evenemang blir ”Visor på Jazzvis” med Anders Anton, Örjan Bertilsson, Bengt Isaksson och Lasse Lundström. Det utlovas klassiska visor av bland annat Evert Taube, Cornelis Vreeswijk och Olle Adolfsson.

Andra uppträdandet står det lokala bandet Dragkedjan Jazz Band för, som spelar tradjazzmusik. Alltid mycket uppskattade och vill man inte missa dem är det bäst att boka bord på Restaurang Altona så fort som möjligt.

Vårens sista framträdande är bandet Sway, ett relativt nytt band med de tre skönsjungande kvinnorna Jutta Wihlborg, Linda Berglund och Karin Arvesgård, med Bert Svensson på gitarr och Pelle Jansson på bas.
– Jag fick lyssna på Sway i S:t Nicolai kyrkan, berättar Blue Notes sekreterare Olle Sterner.

Jag rekommenderar varmt att man inte ska missa dem. Passa på att bli medlem i musikföreningen Blue Note redan nu, för att inte missa ett enda av deras spännande uppträdanden!

Text: Petra Horning

Föregående artikelÅrets bästa takläggare 2014
Nästa artikelPool eller avlopp – Erling fixar jobbet!