Sölvesborg
Fullträff för Kay Persson, Sölvesborgs GK. Skånska Rundtouren gick av stapeln i början av augusti och det var tredje gången som touren gästspelade Sölvesborgs Golfklubb. Majoriteten av deltagarna visade sig vara i god form och presterade bra golf med fina resultat och tävlingen blev en riktig batalj.

Hemmaspelarna gick på med stor optimism och uppnådde bra resultat med fyra platser på Topp 10-listan, toppat av vinnarplatsen följt av femte, sjätte och sjunde plats. Vi fick se fina insatser av Sölvesborgsgolfarna Kay Persson, Ingvar Jagestad, Thorbjörn Nilsson och Sven-Bertil Andersson.

– Jag spelar 3-4 gånger i veckan och senaste tiden har jag spelat stabilt och säkert, berättar välspelande Kay Persson som tog sin första seger på Skånska Rundtouren. Det gick mycket bra i tävlingen där speciellt mina utslag satt perfekt och jag levde upp till min spelplan att hålla mig på den finklippta delen av banan.

Bild2-cmykKay startade de första nio hålen bra och så långt höll också tourens ledare Karl Persson, Skyrups GK, jämna steg. Sista nio hålen var det dock Kay som fick mest uträttat och kunde ta hem sin första etappseger och överta ledningen i sammandragningen.

Hemmaspelarna Ingvar Jage-stad, Thorbjörn Nilsson och Sven-Bertil Andersson tampades om platserna 5-7. Ingvar Jagestad startade lite försiktigt på utrundan, sjätte hålet gav lite bekymmer. Han kom igen efter paus med raka, stabila utslag och säkrade femteplatsen. Thorbjörn Nilsson som visat uppåtgående form veckan före tävlingen var säkerheten själv med de långa fairwayslagen och spurtade in på sjätteplatsen. Sven-Bertil Andersson hade säkra utslag med sin Cobra-driver och i trillade puttarna. En 10-meters nedförsputt på 15:e hålet bidrog till en sjunde plats.

På det 11:e hålet, ett par tre hål, var det ”prickskytte” i form av det extra tävlingsinslaget närmast flagg. 120 meter och lite svårt att bedöma i mot-vinden. På högersidan lurade en djup damm. En utmaning som Berndt Munzert, Skyrups GK, klarade bra med endast 3,55 meter från flagg. Nu ”vandrar” touren vidare och finalen spelas i Skyrup under september.

Föregående artikelMånga besöker Ysane vägkyrka
Nästa artikelÄkta Oktoberfest hos Hotel Fritzatorpet!