Olofström
Lördagen den 19:e september är det premiär för en äkta Oktoberfest på Hotel Fritzatorpet, samma datum som den stora Oktoberfesten går av stapeln i München och sedan varar fram till början av oktober. Det är en folkfest med musik, klädsel och servering av traditionsenlig mat och dryck.

Hos Hotel Fritzatorpet kommer det finnas ett pyntat tält, allt i Oktoberfestens tecken, där allsångsbladen ligger på borden och personalen hälsar alla varmt välkomna. Kvällens underhållning står det högklassiska bandet Das Alpenecho Kvartett mit Helmut und Heinz, som är kända från bland annat Lisebergs Oktoberfester.

Klädseln för Oktoberfest är unik. Kvinnor bär en så kallad dirndl, en klänning som är en folkdräkt i de sydtyska delarna. Männen bär lederhosen, en folkdräkt som man kan stöta på i Schweiz, Österrike och Bayern.
– Det är inget måste att vara klädd i dirndlar eller lederhosen den 19 september, men det är absolut en stämningshöjare för alla om man vågar sig på att bära en sådan, säger Dagmar med ett skratt.

Oktoberfesten ligger Hotel Fritzatorpet varmt om hjärtat. Dagmar kommer ursprungligen från Tyskland och har klara föreställningar på hur en Oktoberfest ska gå till.
– Det handlar om stämningen. Det ska vara bra och underhållande musik, god mat och givetvis tysk öl som bryggs i de sydtyska regionerna. Vi kommer troligen ha ett samarbete med en lokal bryggare i närområdet, men det får bli en överraskning, berättar Dagmar.

I början av kvällen kommer gästerna att bli serverade en typisk bayersk buffé med traditionsenliga rätter.
– Vi har valt ut klassiska komponenter från Bayern, mixat med kockens rekommendationer, som vi hoppas ska smaka. Brezel till exempel är något som inte kommer att fattas! ler Dagmar. Vi hoppas på en superkväll med en fantastisk underhållning, god mat och trevlig stämning! Skynda att boka era biljetter, både per telefon eller via vår hemsida!

Föregående artikelBataljen vid Ljungaviken
Nästa artikelSäsongsstart för Bioklubben