Pelle Molin och sonen Mattias Molin framför vagnparken.

Sölvesborg/Bäckaskog
Att gå i pappas fotspår kan tyckas naturligt genom historien då man arbetade på gårdar och odlade. Numera är det inte så många förunnat att kunna få sina barn att följa föräldrarnas vägval.
Trevligt att man kan få arbeta med sin son och man vet att det finns en individ som man kan lita på fullt ut berättar Pelle Molin som driver PRB Kyl & värmeteknik.
Bara kul att kunna träffas under dagen och lösa kunders problem tillsammans och så lär väl både jag och pappa av varandra, säger Mattias Molin.

Mattias vid ännu en installation med bra val av värmepump.

Mattias har i snart två år arbetat med sitt företag Kylmek Kyl & Värmeteknik på halvtid och tack vare en bra arbetsgivare så har han nu fått möjligheten att ta tjänstledigt och köra företaget fullt ut. Som traktormekaniker i snart 13 år på OP-Maskiner kände han att det var dags att testa på något annat. Jag har trivts bra men detta har samtidigt varit en dröm.
På frågan vad som är bäst med att arbeta med eget företag så kommer svaret snabbt från Mattias.
– Det är friheten, att få bestämma över sin tid och planera hur man vill använda dygnets timmar. Det är värt alla extra timmars arbete som ska till för att få ordning på kundernas anläggningar.
Pelle som drivit sitt företag ganska några år berättar att utvecklingen med all elektronik och styrning med smarta hem, utrustning som styrs och kontrolleras med telefoner gör att ungdomar mer kan ta till sig och engagera sig i ny teknik. På det sättet kompletterar vi varandra och många gånger ska det bäras och flyttas även då är det bra att jobba ihop.
Man kan säga att denna generationen mer kommer att arbeta med tekniken som kommit fram under mina år, säger Pelle. Han menar att tekniken nu har fått fäste och kunder ställer mycket mer krav på smarta lösningar som sparar både tid och pengar men blir mer invecklad att programmera.
Mattias har som traktormekaniker jobbat mycket med att skruva och serva både med oljor och gas så mobil kyla som AC i fordon och i kylar för restauranger mm är en arbetsuppgift som de sköter. Självklart så har man de certifikat som behövs för dessa arbete. Man arbetar med allt inom kyla och värme som installation och reparation av olika värmeanläggningar. Projektering av nya anläggningar och installationer av maskiner som passar för de olika ändamålen sker så klart löpande. Ofta vill kunder att man servar och kollar till maskiner för att de ska fungera felfritt när de väl behöver värma eller kyla.
Så vill du ha tag på duktiga Kyl och värmetekniker så ska du absolut ringa Mattias och Pelle, de vet vad du behöver förutom god service och noggrannhet.
INFO-Bladet passar på att önska Mattias och Pelle lycka till med sin satsning.

Text & Foto: Patrik Lundin

Föregående artikelDet blev en kreativ workshop efter föreställningen Dumma teckning
Nästa artikelByggsverige måste tänka om!